Journal biljka mjeseca: Eukaliptus grm

Journal biljka mjeseca: Eukaliptus grm

Eukaliptus_1

Zakoračili smo u veljaču i uspješno preživjeli siječanj. Pred nama je neobična godina u kojoj bi trebali razmišljati o sebi i na koji način si možemo ugoditi kako bi lakše prebrodili stresne situacije s kojima se svakodnevno susrećemo. Uređenje interijera, barem minimalno, jedna je od tih sitnica. Krenite s biljkama. U rubrici Journal biljka mjeseca redovito vam donosimo inspiraciju, ali i korisne savjete. Ove veljače glavna zvijezda je Eukaliptus grm.

Specifična veljača

Mjesec zaljubljenih, onaj nakon najtežeg siječnja, onaj nakon kojeg kreće toplije vrijeme. Sve to je Veljača – definitivno neobična, prevrtljiva, a mnogima i omiljena jer kraće traje. Sukladno toj specifičnosti izabrali smo i specifičnu biljku. Iako će ovaj mjesec posebno biti popularne ruže i drugo rezano cvijeće ususret danu zaljubljenih, pravo živo cvijeće nekako je uvijek bolji odabir. Eukaliptus grm zamirisat će cijelu kuću, a uz ovih nekoliko savjeta moći ćete uzgojiti pravo predivno drvo.

Eukaliptus grm

U cvjećarnama obožavamo kupovati grančice eukaliptusa koje se savršeno uklapaju u sve cvjetne aranžmane. No ako kod kuće uzgojite grm, orezivanjem svakog proljeća moći ćete napraviti sami nekoliko buketića za vaše vaze i proširiti njegov miris cijelim domom.

eukaliptus_2

Eukaliptus voli svijetla i sunčana mjesta i obilno zalijevanje što ga čini različitim od većine drugih sobnih biljaka. Posadite ga u veliku teglu s vrtnom zemljom i pijeskom na dnu radi bolje drenaže. Eukaliptus se smatra kućnom iscjeliteljskom biljkom koja pročišćava zrak. Iznimno je ljekovit, a njegov miris ljeti otjerat će komarce i bube. Drvo brzo raste pa ćete na proljeće morati sami zaključiti želite li ga oblikovati u grm ili ga pustiti da raste kao drvce.

Učitati još
Zatvori