Kultni hotel u Italiji koji oduševljava jedinstvenim interijerom i prekrasnim pogledom
Kultni hotel u Italiji koji oduševljava jedinstvenim interijerom i prekrasnim pogledom

Kultni hotel u Italiji koji oduševljava jedinstvenim interijerom i prekrasnim pogledom

Italija je jedna od najpoželjnijih destinacija za putovanja u svako doba godine. Posebno je privlačan jug Italije, točnije obala Amalfi, gdje se smjestio i gradić Positano – omiljeno ljetno okupljalište svjetske elite.

Positano je grad uklesan u stijeni pa ne čudi da je ujedno i najpopularnije turističko odredište na obali Italije. Nekada je bio malo ribarsko naselje, a ekonomija se temeljila upravo na trgovini ribom. Danas privlači pažnju zbog prirodnih ljepota i znamenitosti koje nudi. Kućice poredane kaskadno duž cijele obale na liticama stijena prepoznatljiva su slika Positana koju iz godine u godinu viđamo po društvenim mrežama.

Le Sirenuse – luksuzan hotel s jedinstvenom pričom

U Positanu se nalazi i jedan od najljepših luksuznih hotela u Italiji – Le Sirenuse. Otvoren je davne 1951. godine kada je obitelj Sersale svoju ljetnu vikendicu odlučila pretvoriti u šarmantni mali hotel. Le Sirenuse je danas hotel s 58 soba koje nude svu udobnost i luksuz hotela s 5 zvjezdica, a istovremeno je zadržao intimnu atmosferu privatne vile.

Veliki dio zasluga za njegov trenutni izgled ide pokojnom Francu Sersaleu, strastvenom svjetskom putniku i fotografu amateru koji se u obiteljsku bazu u Positano vratio 1990. kako bi započeo veliki projekt obnove. Redizajnirao je terasu bazena i hotelski restoran La Sponda, a zatim prešao na nadogradnju soba, stvarajući Le Sirenuse onakvim kakav je danas.

Djela suvremenih umjetnika

Njegovu estetiku i viziju hotela proširili su na polje suvremene umjetnosti sin Antonio i snaha Carla, koji su s britanskom kustosicom Silkom Rittson-Thomas 2015. pokrenuli program Artists at Le Sirenuse. Do danas je sedam velikih instalacija poznatih umjetnika pronašlo svoje mjesto u hotelu, koje su se savršeno uklopile u dekor prošlih stoljeća, ali i uz ostale umjetnine koje krase njegov interijer.

Divan interijer i besprijekorna usluga

Le Sirenuse osvaja upravo svojim jedinstvenim interijerom, ali i besprijekornom uslugom i pogledom na pitoreskni Positano i Tirensko more od kojeg zastaje dah. Godine 2000. predstavljen je Le Sirenuse Spa, koji je dizajnirao slavni talijanski arhitekt Gae Aulenti. 2001. romantičnom hotelskom restoranu La Sponda, posvećenom veličanju duboko ukorijenjenih kulinarskih tradicija regije, pridružio se neformalniji Champagne & Oyster Bar.

2019. je otvoren Aldo’s, koktel bar i roštilj s plodovima mora koji nudi obilje svježih proizvoda jela karakteristična za Napulj i obalu Amalfi. Smješten u prostoru koji je nekada bio dio dnevnog boravka obiteljske vile Sersale, povijesni bar hotela na trećem katu preuredila je rimska arhitektica i dizajnerica Annalisa Bellettati na vrijeme za početak sezone 2021. i preimenovala ga u Don’t Worry Bar u čast neonske instalacije Martina Creeda koja visi u blizini.

Bar s kamenicama, restoran s Michelinovom zvjezdicom, elegantne sobe s vlastitim balkonom, bazen, hamam i fitness centar samo je dio onoga što vas čeka u ovom predivnom hotelu.

Foto: Le Sirenuse

Učitati još
Zatvori