Prekrasni Positano je savršena destinacija za ispraćaj ljeta

Prekrasni Positano je savršena
destinacija za ispraćaj ljeta

Italija je uvijek poželjna destinacija za putova je u svako doba godine. S obzirom na svoju veličinu uvijek nas iznenadi nekim novim gastronomskim specijalitetom, skrivenim gradićem i selom. Posebno volimo talijanski jug i obalu. Unazad nekoliko godina posebnu pažnju privlači obala Amalfi, točnije gradić Positano – omiljeno ljetno okupljalište svjetske elite. Positano je doživio turistički procvat i postao ‘it’ mjesto za sve one koji žele posjetiti nešto drugačije. U nastavku pročitajte zašto je bas ovaj gradić idealna destinacija za ispraćaj ljeta.

Amalfi obala


Mnogi će se složiti da je jug Italije posebno lijep. Amalfi obala definitivno je jedna od onih lokacija koju gledamo na filmovima. Proteže se od grada Positano do grada Salerna i zbog izazovne ceste smatra se jednom od najuzbudljivijih svjetskih obala. Ljubitelji avanture uživat će u vožnji koja budi adrenalin u oštrim zavojima i vrtoglavim pogledima s litica dok se pred vama prostiru obojene kućice na kaskadnim obalama. Fotka ovog prizora pretvara se u savršenu razglednicu s ljetovanja.

U Positano na posljednje dane godišnjeg odmora

Positano je grad uklesan u stijeni stoga ne čudi da je ujedno i najpopularnije turističko odrediste na obali Italije. Nekada je bio malo ribarsko naselje, a ekonomija se temeljila upravo na trgovini ribom. Putovanje do Positana treba dobro isplanirati, ali isplati put se svakako isplati zbog prirodnih ljepota i znamenitosti koje nudi. Arhitektura Positana bogata je srednjovjekovnim građevinama koji kao da izniču iz samih stijena. Posebno su lijepe između stepenice koje povezuju gornji i donji dio grada te katedrala izgrađena u 10. stoljeću. Iz cijelog grada prostire se predivan pogled na more, a kućice su poredane kaskadno duz cijele obale na liticama stijena.

Najljepše plaže s Instagrama

Kraj ljeta znaci i oproštaj od plaza i morskih radosti. Zahvaljujući društvenim mrežama kao sto je Instagram divni prizori s plaza Positana uvjerili su nas da su zalasci sunca iz moru jednostavno očaravajući. Kupanje u bistrom moru, sitni šljunak i pijesak u stjenovitim uvalama s pogledom na kućice u nizu koje se spuštaju po stijenama prema moru ne mogu biti bolji način za iskoristiti zadnje dane godišnjeg odmora. Mnoštvo stepenica i prolaza skrivaju dućane, barove i restorane gdje ćete jednostavno željeti provesti večeri i gledati spektakularne zalaske sunca.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori