Već maštamo o ljetu uz fotografije ove kuće u Rogoznici
Već maštamo o ljetu uz fotografije ove kuće u Rogoznici

Već maštamo o ljetu uz fotografije
ove kuće u Rogoznici

Budući da su stigli hladniji dani, mnogi od nas maštaju o izletu na u ipak malo sunčanije lokacije. Ako tragate za morskom lokacijom i drugačijem zimskom vikendu, provedite ga na sunčanoj obali i uživajte u miru i mirisu mora koji se spaja s mirisom borovine. Fotografije ovih kuća, odvele su nas u tople ljetne dane kada bezbrižno uživamo kupajući se u moru i u izležavanju na suncu.

Maštamo o moru…

Pronašli smo izvrsno mjesto koje će razmaziti sva vaša osjetila. Ovoga smo puta opuštajuću oazu pronašli u Rogoznici i to u predivnom ambijentu koji pruža kompleks Bright side.

Bright side

Projekt je to koji je izradila tvrtka ZARH d.o.o. iz Šibenika na čelu s arhitektima Lukom Zaninović i Miom Pejić Zaninović. Kuće se nalaze iznad Rogoznice, u neposrednoj blizini sela Oglavci. Objekti su koncipirani kao stambeni sklop od dvije kuće za odmor u zaleđu Rogoznice s panoramskim pogledom. Nalaze se u blizini malenog sela tradicionalnog načina gradnje kamenom. Sastavni dio koncepcije je interpretacija mediteranskih elemenata i sadržaja u moderan arhitektonski izraz.

Ruralni izgled spojen s modernim elementima

Zidovi pročelja su zidani kamenom iz lokalnih kamenoloma tempirane eksploatacije u vrijeme kada iskop u kamenolomu dostigne razigranije nijanse u svrhu postizanja izgleda pročelja bližeg ruralnom izgledu. Kamen, kao nositelj projekta, doprinosi prilagođavanju kuće okolini i amortizira kontakt volumena kuće s terenom. Identifikacija objekta arhitektonskim elementom jednostavne male kućice s dvostrešnim krovom tipičnim za podneblje, omogućava rahliju strukturu građevine zbunjujući promatrača dok prilazi sa stražnje strane sklopa. Kretanjem kroz sklop otvaraju se glavni sadržaji kuća koji u simbiozi s pogledom donose novu dimenziju svakom prostoru.

Idealno mjesto za miran odmor

Zajedničko mjesto susreta nalazi se u središnjem prostoru koji uključuje bazen, dok su spavaće jedinice odvojene od tople veze s glavnim stambenim jedinicama te se tako zadržava privatnost gostiju. Zajednička mjesta susreta postaju veza između kuća, a može ih koristiti veći broj ljudi i to bez prekida privatnosti.

Ovaj predivan intiman i cozy prostor idealan je za odmor, a ujedno je i vrlo praktičan.

Foto: Vedran Kustura

Učitati još
Zatvori