Ovim jednostavnim trikovima unesite ‘summer vibes’ u svoj dom
Ovim jednostavnim trikovima unesite ‘summer vibes’ u svoj dom

Ovim jednostavnim trikovima unesite
‘summer vibes’ u svoj dom

Ljetni dani vrijeme su opuštanja, druženja, i općenito uživanja u životu. Upravo ljeti sve se mijenja, od odjeće koju nosimo pa do laganije hrane koju jedemo. Mnogi bi rekli kako se ljeti jednostavnije živi, a sukladno tome i naš bi životni prostor trebao biti ‘prozračniji’. Bez brige, nisu potrebni veliki zahvati kako biste interijer ljeti učinili primjereniji dugim i toplim danima. Potrebno je uvesti tek nekoliko sitnica kako biste i u zatvorenom prostoru osjetili taj ‘ljetni vibe’.

Elementi prirode

Već se naveliko govorilo o elementima prirode i prirodnim materijalima uklopljenim u interijere. Udobnost i povezanost s prirodom svakako je nešto što asocira na tople dane, a taj je osjećaj jednostavno postići i tako da se okružite kućnim biljkama. Pronađite neke koje odgovaraju vašem prostoru i navikama, a upravo će one udahnuti novi život prostoru u kojem boravite.

Ukoliko niste prava osoba za održavanje biljaka u teglama (bez brige, niste jedini), dovoljno je i strateški pozicionirati buket cvijeća. Neka bude u vazi od prirodnog materijala, poput glinenih i ručno rađenih koje se savršeno uklapaju u svaki tip prostora.

 

Statement ogledalo

Kada pričamo o prirodnom svjetlu u prostoru, zlatno bi pravilo glasilo – što više, to bolje. Pogotovo ako želite stvoriti dojam otvorenog i prozračnog interijera. Međutim, neke zgrade ili kuće jednostavno nemaju tako velike izvore prirodne svjetlosti. Tada vam u pomoć mogu priskočiti ogledala koja će reflektirati prirodnu svjetlost koja ulazi u prostoriju i automatski ju vizualno povećati i učiniti ugodnijom za boravak. Statement ogledala danas je moguće naći po pristupačnim cijenama, a definitivno će privući poglede.

Posteljina u svjetlijim bojama

Pamuk i lan materijali su koje zbog prozračnosti ljeti jednostavno obožavamo. Uz to, u svjetlijim bojama će također unijeti svježinu u prostor i učiniti ga oazom opuštanja kakva i priliči ljetu. Ovdje će se također savršeno uklopiti i ljetni uzorci te boje kao što su plava i žuta koje će automatski popraviti raspoloženje.

Stol kao pravo remek djelo

Ljetni obroci savršena su prilika da pustite mašti na volju i pokažete svoju kreativnost. Dekoracije blagovaonskog stola do izražaja posebno dolaze ljeti kada je u njih moguće ukomponirati razno sezonsko cvijeće, voće I povrće. Zanimljivi tanjuri s uzorcima, neobične čaše ili pak vaze u bojama ono su što će svaki stol učiniti zanimljivim i granice ovdje zaista ne postoje. Stoga neka ove godine ljetna okupljanja budu upravo oko stola koji odiše osobnošću.

 

Osvježite tamne zidove

Tamni zidovi mogu biti zaista predivan detalj u kući ili stanu, međutim, dolaskom toplijih dana i ljepšeg vremena poželjno ih je osvježiti s malo kontrastnih boja. To ćete najlakše učiniti slikama ili fotografijama koje će kao detalji privući pažnju. Na zidove također možete instalirati i police za biljke, ograničenja ne postoje.

Također, mnogi se dizajneri interijera odlučuju na razmještaj u prostoru. To može biti čak i zamjena pozicije kauča, stola ili nečega trećeg. Novi razmještaj uvijek udahne i novi život prostoru, a upravo ljeto je savršeno vrijeme za takve preinake.

 

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori