Sve novosti koje hotel San Canzian donosi već ove sezone

Sve novosti koje hotel San Canzian
donosi već ove sezone

Na našem proputovanju Istrom i Kvarnerom ovog proljeća, uspjele smo posjetiti, vidjeti i iskusiti neke od najljepših stvari koje kriju popularne regije. Neke od destinacija bile su doista nestvarne. Probuditi se u spokoju i tišini San Canzian Village & Hotela obasjanog suncem doslovno je kao san, a ujutro prošetati do bazena i popiti kavu na terasi restorana ili bara ritual koji bismo voljele ponavljati ama baš svaki dan.

Ubrzo nakon što je otvoren, ovaj je hotel privukao veliku pažnju javnosti svojim konceptom i načinom rada, ali ponajviše prekrasnim vizurama koje su punile društvene mreže (nismo odoljele pa smo ga nakratko posjetile i tada!). San Canzian je podijeljen na više objekata koji su se smjestili na jednoj lokaciji, u srednjovjekovnom mjestašcu Mužolini donji, na pola puta između Buja i Grožnjana.

Pri izgradnji novih i obnovi postojećih objekata bilo je važno da se San Canzian svojim izgledom i stilom uklopi u postojeći ambijent, ali i tradicionalne istarske vizure. Dizajner Boris Ružić, arhitekt Siniša Bjelica i ostatak tima postojećoj su kamenoj kući na zemljištu dodali još jednu kamenu kuću i odvojenu vilu, a original preuredili kako bi cijeli kompleks postao smještaj s 5 zvjezdica s pripadajućim restoranom, barom, bazenom, lounge zonom. I postali su instant hit kod gostiju.

No, u želji da stalno rastu, evoluiraju i svojim gostima nude samo najbolje od najboljeg, San Canzian je u novu sezonu ušao s brojnim novostima koje ovaj mali luksuzni hotel pozicioniraju u sam vrh hrvatskog hotelskog turizma. Update je došao u vidu novog chefa restorana i novog koncepta kuhinje, formiranja vrta za uzgoj svježih namirnica, proširene wellness zone, izgradnje Orangerie, odnosno novog malog objekta u obliku staklenika, chill zone u masliniku te San Canzian rezidencije u Grožnjanu koju smo također posjetili.

Novosti za 2021. i planovi za budućnost

Sam rast hotela neće se zaustaviti na ovoj sezoni. Kako nam otkriva Leopold Botteri, jedan od partnera i vlasnika, San Canzian će se u budućnosti proširiti. “Izgradit ćemo zatvoreni spa centar, otvorit ćemo slastičarnicu i tradicionalnu brijačnicu te jednu malu umjetničku galeriju. Napravit će se i 12 dodatnih soba i nekoliko vila.” otkrio je u velikom intervjuu za Journal.hr.

U nadi da ćemo jednom moći još nekoliko prekrasnih dana, kao i sada, provesti uživajući i radeći u San Canzian Village & Hotelu te vidjeti budućnost kakvu vizualiziraju, u nastavku smo se posvetili ovosezonskim novostima.

Restoran s pojačanjem

U restoranu Luciano ćete od ovog proljeća i narednih godinu dana moći uživati u kuhinji pod palicom glavnog chefa Dina Galvagna koji se na nagovor jednog od partnera i vlasnika Leopolda Botterija vratio na hrvatsku restoransku scenu nakon nekoliko godina izbivanja. Nakon raskida suradnje s Noelom, San Canzianov restoran opet predstavlja zvučno ime, no umjesto klasičnom fine diningu, odlučili su se okrenuti malo drugačijem konceptu baziranom isključivo na lokalnim namirnicama i intepretaciji autohtonih istarskih jela. Što sve Dino Galvagno priprema i kakva je njegova filozofija za restoran Luciano, čitajte u ekskluzivnom intervjuu s poznatim chefom!

Dino Galvagno

Wellness zona

Najveće ulaganje ove sezone dogodilo se u području wellness zone koja je nastala kao produžetak već postojećeg bazena i saune. S obzirom na količinu upita gostiju za dodatnim sadržajima u spa sferi, to je bio logičan korak, a ideja je razvijena u suradnji s dizajnerom Borisom Ružićem koji je od samog početka u projektu. Sauna je dobila veliko odmorište sa zonom za maksimalno opuštanje, aroma tuševima i jako velikim jacuzzijem u zatvorenom. U sklopu wellnesa je i prostorija za masažu i tretmane za sve koji traže dodane relax opcije.

Orangerie

U neposrednoj blizini hotela, na razmeđi između maslinika i prvog objekta, nastaje Orangerie. Radi se o prostoru izrađenom po uzoru na staklenike u velikim vrtovima, a planira se da postane još jedna fokusna točka u dizajnu kojom će se hotel izdvojiti od ostalih. U Orangerie će se moći popiti piće ili pojesti slastica, a navečer uživati u signature koktelima iz bara. U potpunosti ostakljen prostor pruža vizuru od 360 stupnjeva na prirodu i hotel koji ga okružuju, no po potrebi može postati i izolirana lokacija za privatne konferencije i sastanke.

Relax zona uz otvorenu vatru

Za sve romantične istarske večeri i dodatnu dozu opuštanja, u masliniku je napravljena relax zona uz otvorenu vatru gdje će, kada vremenski uvjeti to dopuste, gorjeti vatra uz koju možete uživati uz piće iz bara.

San Canzian Residence Grožnjan

U pitoresknom Grožnjanu koji je samo nekoliko minuta vožnje automobilom udaljen od San Canziana, smjestila se i njihova nova rezidencija s potpunom hotelskom poslugom. Dvosobni apartman s divnom velikom terasom nudi maksimalnu privatnost, a ako poželite uživati uz hotelski bazen ili večerati u restoranu besplatni shuttle će vas prevesti do San Canziana.

Foto: Sanja Tušek, Marija Laća

Učitati još
Zatvori