Kako najbolje iskoristiti zimsku nedjelju u svom domu?

Kako najbolje iskoristiti zimsku
nedjelju u svom domu?

Ispred nas je još jedna zimska nedjelja. Prava zima ove je godine stigla tek nedavno i nakon nekoliko toplijih zimskih dana na početku veljače koji su najavili proljeće, snježni pokrivač i najniže temperature ove hladne sezone vratile su nas zimi. Za razliku od radnih dana u tjednu kada nismo imali drugi izbor nego izvući najtoplije komade iz ormare, napustiti udobnost i toplinu svoja četiri zida te polako koračati kroz hladnoću po zaleđenim stazama, vikend je donio, ne samo onaj uvijek s nestrpljenjem iščekivani predah i odmor, već i opciju da ne izlazimo iz svog doma.

KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI VIKEND KOD KUĆE?

Vikend je uvijek rezerviran odmor i relaksaciju, ali i za nekoliko dogovora izvan kuće. Od onih svima omiljenih subotnjih kava do odlaska u kino, klub i na obiteljski ručak, subota i nedjelja su uvijek dani ispunjeni brojnim slatkim “obavezama” i dogovorima. Iako svaki vikend iznova uživamo u druženjima izvan vlastita četiri zima, hladnoća će mnoge ove nedjelje zadržati unutar njih. Kako bi najbolje iskoristili nedjelju ispred nas, nakon one najbolje prve jutarnje šalice kave, posegnite za svojim omiljenim stvarima i uživajte u nedjelji doma.

Kako najbolje iskoristiti nedjelju kod kuće prije povratak u svakodnevici i hladnoći? Šest naših najdražih vikend rituala za hladne dane donosimo u nastavku.

SLATKI DORUČAK

Hladnu nedjelju započnite slatko. Od palačinka kao ultimativnog klasika do odličnih belgijskih vafli za koje recept možete pronaći ovdje i domaćeg Twixa koji ćete grickati cijeli dan, izdvojite nekoliko minuta kako bi pripremili svoj najdraži slatki doručak.

DRUŠTVENE IGRE

Zimski vikend je kao stvoren za društvene igre. Obrišite prašinu s kutije Monopoly igre koja se nalazi na vrhu ormara, potražite Pictionary, skupite sve karte rasute po različitim prostorijama ili uživajte u nekoliko sati neprekidnog smijeha uz pantomimu.

LIJENO PRIJEPODNE UZ OMILJENU KNJIGU

Nekoliko sati između slatkog doručka i ručka provedite uživajući u ultimativnoj vikend relaksaciji – čitanju. Zavaljeni u omiljenom naslonjaču, uživajte u dobrom štivu. Naš prijedlog? Pročitajte drugu Journal Book Club knjigu mjeseca ili jedan od odličnih naslova s naše posljednje liste zabavnih knjiga koje će vas nasmijati do suza.

ODLIČAN FILM ZA ZIMSKU VEČER

Nakon slatkih poslastica, relaksacije uz knjigu i zabave uz društvene igre, kraj nedjelje donosi savršeno vrijeme za filmsku večeru. Uz najveću zdjelu toplih kokica pogledajte jedan od onih feel good zimskih klasika koji su sa svakim gledanjem sve bolji.

SAVRŠENI KRAJ HLADNOG DANA: TOPLA KUPKA

Za kraj, odvojite nekoliko trenutaka koje ćete posvetiti samo sebi i uživajte u relaksirajućoj kupki uz vaš omiljeni miris skriven unutar kremastih proizvoda ili kugle za kupanje i hrpe mjehurića.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori