Imamo recept za prave belgijske vafle
Imamo recept za prave belgijske vafle

Imamo recept za prave belgijske vafle

Jeste li ikada htjeli za doručak kušati baš prave belgijske vafle? Ako niste – sada hoćete! Belgijski vafli su odličan slatki izbor za početak dana, a tekstura tijesta savršeno se nadopunjuje s voćem, kremama i sirupima… Nema sumnje da će vam narasti prave zazubice. Recept nije kompliciran, naprotiv, jedino što će vam trebati jest kalup za pečenje vafli, no kada njega nabavite – sve ostalo je brzo, jednostavno i preukusno!

Sastojci

  • 400 grama brašna
  • 3 čajne žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 50 grama šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žutanjka
  • 4 bjelanjka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 100 grama otopljenog maslaca

Priprema

Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama i nježno umiješajte. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. U slast!

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori