Sunce, more i zvijezde: Knjiga mjeseca siječnja osvaja prekrasnim ilustracijama
Sunce, more i zvijezde: Knjiga mjeseca siječnja osvaja prekrasnim ilustracijama

Sunce, more i zvijezde: Knjiga mjeseca
siječnja osvaja prekrasnim ilustracijama

Početak godine nagnao nas je da i sami uvedemo određene promjene, a jedna od njih su i preporuke književnih naslova koji će obilježiti mjesec pred nama. Listu mjesečnog Journal Book Cluba otvara ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde.

Njezina autorica je hvaljena ilustratorica Iulia Bochis. Ova rumunjska umjetnica sa švicarskom adresom planetarnu je popularnost stekla zahvaljujući svojoj Instagram stranici @iuliastration. Ondje ju prati više od 600 000 ljudi, a na njoj redovito objavljuje svoje ilustracije inspirirane čarolijom života.

Njezino umjetničko putovanje počelo je 2019. godine, koju je provela živeći i putujući Azijom. Tijekom tog vremena vodila je ilustrirani dnevnik koji je služio kao vizualni podsjetnik proživljenih iskustava. Godinu dana kasnije počela je dijeliti svoju umjetnost na Instagramu gdje su njezini radovi ubrzo počeli privlačiti zanimanje iz cijelog svijeta.

Posredno su doveli i do objavljivanja knjige Sunce, more i zvijezde, koja u izdanju Stilusa i prijevodu Lada Furlan Zaborac ovog siječnja dolazi i u domaće knjižare.

Sunce, more i zvijezde
Sunce, more i zvijezde
Sunce, more i zvijezde

Služeći se drevnom mudrošću i izrekama mislilaca i autora iz cijeloga svijet, od Lao Tzua i Rumija do Emily Dickinson, kako bi naglasila svoje dojmljivo vizualno pripovijedanje, Iulia Bochis tka bezvremenu priču o osobnom rastu i duhovnom iscjeljenju

Sunce, more i zvijezde
Sunce, more i zvijezde

Autorica nas odvodi na odvodi na iscjeljujuće duhovno putovanje. Njezina dojmljiva vizualna priča o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija. Put iz tame u svjetlost, sjajna je alegorija o uspješnom nadilaženju prepreka koje će nas dočekati u nastavku godine.

PS: Ovdje možete pronaći 10 književnih naslova uz kojih ćete lakše provesti novogodišnje odluke

Foto: Instagram, Stilus

Učitati još
Zatvori