Donosimo nekoliko ideja kako pripremiti duhovit Halloween party u uredu
Donosimo nekoliko ideja kako pripremiti duhovit Halloween party u uredu

Donosimo nekoliko ideja kako pripremiti
duhovit Halloween party u uredu

S dolaskom jeseni, maglovitim i hladnijim danima, polako osjećamo onu Halloween atmosferu. Od prigodnih dekoracija za dom, omiljenih jesenskih recepata pa sve do zabava ili gledanja filmova vezanih uz Halloween, uvijek nas obuzme neko posebno veselje. Iako se kod nas tradicionalno ne obilježava, sve se više nekako preuzima ta zapadna tradicija. Stoga taj dan volimo provesti u tematskom raspoloženju okruženi bundevama, duhovima, vješticama, paucima i sličnim spooky motivima.

ukrasi

Učinite ponedjeljak zabavnim danom

Budući da Halloween pada u ponedjeljak, većina nas bit će u uredu. Ove godine pripremite nešto drugačije druženje. Zašto ne biste pripremili mali tematski party s kolegama? Osim što ćete se odmaknuti od rutine, zbližit ćete se i sigurno zabaviti. Ponedjeljak nam neće tako teško pasti ako ga učinimo zabavnim.

Ukrasite ured, odjenite kostime ili pripremite natjecanje u najboljim domaćim slasticama. Nesumnjivo, svi volimo dobru hranu, a na ovaj ćete način izbjeći gotova jela iz dućana koja jedete svakodnevno. Neka to bude vaš Halloween Masterchef party. Dopustite da keksi, pite, browniji, krafne, cupcakesi i druge poslastice zamirišu uredom. Glavni sastojak svih jela neka bude bundeva.

Pumpkin Day

Bundeva je jedan od zaštitnih znakova jeseni, a raskoš njezinih boja, oblika i veličina nemoguće je ne primijetiti. Listopad je posebno obilježen šarenim bojama, a kamo god se okrenemo, možemo naići na bundeve – bilo u interijerima ili na tanjuru. Budući da je bogata antioksidansima, karotenom, vitaminima i uz to se lako kombinira u svim jelima od juhe do deserta, s razlogom ju nazivamo ‘kraljicom jeseni’.

Bez obzira radite li u uredu, na daljinu ili na hibridan način, okupite se, nasmijte se i degustirajte hranu koju su pripremili kolege. Osim toga, teambuilding možete organizirati i u uredu zajedničkim snagama svih kolega te de dobro zabaviti. Timski rad jedan je od najefikasnijih načina rada i upravo je to jedan od glavnih razloga zašto se mnogi poslodavci zalažu da njihovi radnici što više rade u timu.

bundeve za noć vještica

Da biste dobro obavljali zadatke u timu, važno je pronaći pravu formulu za uspjeh. Važno je pokušati pronaći način dok u konačnici ne shvatite što najbolje funkcionira. To dobro znaju i u IT kompaniji Combis koji nas je oduševio svojom #GetInvolved inicijativom. Inicijativa je to koja podrazumijeva niz aktivnosti i projekata za bolji Combis, za bolje društvo, otkriva Ana Kovačević koja stoji iza realizacije većine #GetInvolved aktivnosti pa tako i Pumpkin Daya.

Bundevasti dan u uredu

Prigodno, ovog su se puta odlučili za natjecanje u najbolje pripremljenim jelima od bundeve te svojim zaposlenicima priuštiti jedan produktivan, ali i zabavan dan u uredu. Sve je osmišljeno kao Masterchef natjecanje u kojem su sudjelovali zaposlenici, bilo kao kuhari ili ocjenjivački žiri.

Combis-Pumpkin-day-3
Combis-Pumpkin-day-3
Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day

Na duhovit način organizirano je druženje u kojem su svi isprobali sva jela i na taj način odabrali najkreativnije i najukusnije jelo. Bilo je tu svega – od juhe od bundeve, bučnice, pita od bundeve, torti i kolača pa sve do kreativno izrezbarenih bundeva. Svatko je predstavio svoje jelo žiriju, koji je jelo isprobao i ocijenio ocjenama od 1 do 5. Bilo je tijesno, ali pobjedu je odnijela Zorica Crnčić sa svojom tortom Pumpkin Suprise, a pripremila je i slane zalogaje – bundevasta peciva.

Ovim su eventom pokazali kako je atmosfera važna za održavanje dobrih međuljudskih odnosa te komunikacije koja je ključ svakog uspjeha. Naposljetku, nitko kući nije otišao gladan.

Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day
Combis-Pumpkin-day

Get Involved 

Nakon dobre hrane, dobro je osvježiti se pićem. Combisova inovativnost i kreativnost vidljiva je na svim poljima, pa i na području napitaka. Stoga su nedavno udružili snage i s craft pivovarom Varionica te osmislili i na tržište plasirali craft pivo Hack3r. Misao vodilja suradnje je udruživanje inovatorskih snaga i želja da se još više istaknu sličnosti IT-a i craft pivarenja.

Iza nas je zaista jako velik broj druženja, a ako govorimo samo o jesenskom #GetInvolved rasporedu on je započeo mini-projektom ‘Dočekajmo jesen u znaku dobre energije i zdravim energetskim užinama’. Ubrzo je uslijedilo novo izdanje Combisovog pub kviza na kojem se tražila stolica više, a trenutačno pripremamo biciklističko okupljanje i vožnju, posjet kazalištu, iznenađenja povodom Dana muškaraca i projekt Combisovih humanitaraca koji će prodavati ‘Bajke u digitalnom svijetu’.

Ovaj posljednje spomenut projekt, otkriva nam Ana, namijenjen je digitalnoj pismenosti i edukaciji djece, naših najmanjih i najranjivijih članova društva, o online opasnostima, a sav novac od prodaje slikovnica namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Osim što je važno dobro funkcioniranje na radnim mjestima, važno je da funkcioniramo i kao društvo. Upravo zbog toga pokrenuli su hvalevrijednu #GetInvolved inicijativu s kojom pokušavaju osvijestiti koliko je empatija važna u društvu kojem živimo, a posebno u vremenima koja su nas zadesila.

Combis-Pumpkin-day

SmartWork kao temelj dobre radne atmosfere

Jedna od promjena u posljednje dvije godine svakako je rad na daljinu, rad od kuće, home-office, remote work. Sve su to nazivi za najveću globalnu promjenu korporativnog modela rada koja je rođena u koronakrizi, a možemo ih objediniti pod novi pojam, tzv. SmartWork. Combis je među prvima pretvorio privremeni rad od kuće u trajno kompanijsko rješenje. Smatraju da je rad na daljinu dio trendova koji će utjecati na budućnost poslovanja.

timski rad

Zaposlenici jednostavno žele veću mobilnost, fleksibilnost i mogućnost da rade s bilo koje lokacije u bilo koje vrijeme. Benefita je mnogo za sve uključene. Međutim, i dalje je važno održavati međuljudske odnose kako se ne bi izgubio ljudski kontakt koji jednostavno ništa ne može zamijeniti. Prema tome, važno je osmisliti kako povezati zaposlenike i priuštili im najbolje što možete, s poslovne, ali i društvene strane. Odlučite se i vi ovih dana za neki mini-event u uredu i odmaknite se barem nakratko od rutine.

Foto: Sanja Tušek, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori