Hotel u kojem žirafe dolaze na doručak
Hotel u kojem žirafe dolaze na doručak

Hotel u kojem žirafe dolaze na doručak

Možda se čini nestvarno ili namješteno, poput Otoka klokana u Australiji, ali hotel u kojem se možete družiti sa žirafama zaista postoji. Zove se Giraffe Manor, nalazi se u Nairobiju, Keniji, kao dio boutique lanca The Safari Collection i svojim gostima nudi jedinstveno iskustvo.

Giraffe Manor

Vila je izgrađena 1930-ih i godinama je bila u privatnom vlasništvu. Tek se 80-ih počela otvarati za javnost, prvo kao mali obiteljski hotel, dok se danas radi o ekskluzivnoj i luksuznoj lokaciji za goste malo dubljeg džepa. S obzirom na tri Rotschild žirafe koje su u početku dijelile životni prostor s vlasnicima vile i čijoj je vrsti prijetilo izumiranje, osnovan je centar za brigu o njima koji i danas djeluje.

Hotel u koji dolaze i  žirafe

Krdo žirafa u međuvremenu se povećalo i svakog dana kucaju gostima hotela na prozore ili znatiželjno provjeravaju što u tanjuru imate za doručak. Iako se o Giraffe Manoru već puno pisalo, snimao se film i privlačio je nebrojene svjetske zvijezde da odsjednu u njemu, ova je atrakcija, u skladu s današnjim trendovima, posljednjih godina sve utjecajnije travel blogere ponukala da barem jednu noć provedu u hotelu.

Rezultat su, naravno, nezaboravne fotografije koje se dijele društvenim mrežama i inspiriraju nove putnike da upravo Giraffe Manor odaberu kao svoju buduću destinaciju.

Učitati još
Zatvori