Otok klokana: Bajkovito mjesto u Australiji koje se našlo na našoj wishlisti
Otok klokana: Bajkovito mjesto u Australiji koje se našlo na našoj wishlisti

Otok klokana: Bajkovito mjesto u Australiji
koje se našlo na našoj wishlisti

Australija je dom raznolikom i velikom biljnom i životinjskom svijetu, uključujući neodoljive koale i klokane. Hrana i vinska kultura su bez premca razlog više da se u potpunosti zaljubite u nju. Sydney i Melbourne kulturna su središta regije, dom fenomenalnih glazbenih, plesnih, sportskih i umjetničkih destinacija.

Biser prirode

S druge strane, osim kulturnih središta i kozmopolitskih metropola, Australija je bogata prirodnim čudima, mnoštvom divljih životinja, blistavim tirkiznim plažama i velikim prostranstvima zaljeva. Prema tome, lako je zaključiti zbog čega je ova zadivljujuća zemlja neodoljivo turističko odredište.

Međutim, kao to biva u životu, do dobrih stvari je najteže doći. Očito nije lako odlučiti se za posjetu jednoj od najudaljenijih zemalja svijeta. Dugi put, a ponekad i prilično skupi letovi najčešće su razlozi zbog kojih se ne odlučujemo za tako daleke destinacije.

Ipak, sudeći prema onima koji su se već posjetili ovu predivnu zemlju, sve to nije ništa u usporedbi s prekrasnim australskim iskustvom.

Otok klokana

Australija je prepoznata širom svijeta zbog najatraktivnijih rezervata prirode. Doživjeti ekološki turizam koji vas upoznaje s endemskim vrstama i nevjerojatnim krajolicima jedinstveni je doživljaj. A Kangaroo otok (Otok klokana) je izvrstan primjer koji objedinjuje sve kvalitete Australije.

Iako su otok 2020. godine poharali razorni požari, srećom priroda i životinjski svijet polako se obnavljaju. Otok je to koji nas ne prestaje očaravati. Ova nebeska oaza šarolike flore i faune te netaknute bijele pješčane plaže udaljena je oko 13 kilometara od južne Australije. Glavna atrakcija su svakako klokani, ali i australski morski lavovi te koale.

Avanturističke atrakcije

Postoji dugačak popis aktivnosti koje trebate isprobati kada posjetite Otok klokana, no najveća avanturistička atrakcija jest svakako off-road vožnja šumskim stazama ili kroz pješčane dine u Vivonne Bayu.

Ako niste za adrenalinske aktivnosti, prepustite se mirnijim aktivnostima u kojima ćete se opustiti. Vožnja biciklima iz Penneshawa miran je put na kojem ćete upoznati ruralnu stranu otoka. Čudesna sela, u kojim se ljudi bave proizvodnjom vina i uzgojem sastojaka koji se koriste u ekskluzivnim restoranima, krasi predivan pejzaš. Stoga tamo možete uživati u prirodi, ali i u izvrsnoj ​​gastronomskoj ponudi.

Smještaj

Smještaj koji nas je osvojio krase veliki stakleni prozori koji su zapravo poveznica s prirodom i predivnim krajolikom. Jedan od ljepših smještaja jest svakako Ecopia. Mjesto je to u kojem ćete se opustiti i uživati u raskošnim obrocima koji su spravljeni od lokalnih namirnica. Održivost je velika značajka ovog smještaja. Tako ćete primjerice ovdje vidjeti umjesto uobičajenih tepiha, tepihe izrađene od recikliranih ribarskih mreža, a solarno grijanje je imperativ.

Sve u svemu, ukaže li vam se jednom u životu prilika da posjetite Australiju, nemojte dvoumiti oko odlaska. Posjet ovoj predivnoj zemlji svakako će vam ostati u sjećanju.

Foto: Instagram (@kylieam, @czechausout), Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori