Iz Tonkine kužine stiže nam recept za tiramisu kuglof
Iz Tonkine kužine stiže nam recept za tiramisu kuglof

Iz Tonkine kužine stiže nam
recept za tiramisu kuglof

Journalova gastro blogerica Tonka Radić Čobanov donosi nam recept za tiramisu kuglof. 

Ne mogu vam opisati koliko ja volim tiramisu. Možete ga pripremiti i u obliku kuglofa – jednostavan za pripremu i savršen za popodnevnu kavu. Dodatak mascarpone sira čini ga vlažnim i dugo ostaje svjež. Isprobajte!

Tiramisu kuglof_Tonkina kužina (3)

Sastojci (kalup  promjera 23 cm):

  • 250 g mascarponea
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 250 g brašna
  • 16 g praška za pecivo (1ipo vrećica ccc)
  • 10 g gorkog kakaa
  • 1 espresso (15ml)
  • 1 žličica instant kave (u prahu)

Tiramisu kuglof

Postupak:

  • Skuhajte espresso odmah kako bi se ohladio.
  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  • Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  • Žumanjke miksajte s šećerom dok se sve lijepo ne poveže. Dodajte mascarpone i kratko promješajte.
  • Ulijte ulje i kratko izmiksajte.
  • Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro promiješajte.
  • Masu podijelite na tri dijela.
  • Prvu ostavite bijelu. U drugu dodajte ohlađeni espresso i instant kavu, a u treću kakao.
  • Kalup namažite maslacem i popite brašnom. Dodajte malo kakaa i zagladite.
  • Prvo stavite u kalup smjesu s kakaom pa bijeli dio. Zagladite smjesu. Smjesu s kavom stavite na vrh i sve poravnajte špatulom.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
  • Je li kuglof gotov provjerite štapićem (mora biti čist kad ga izvučete)
  • Ohladite i ukrasite šećerom u prahu.
  • Uživajte u jelu!

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori