Tonkina kužina: Domaći Jaffa keksići koji su brzo gotovi, a svi ih obožavaju
Tonkina kužina: Domaći Jaffa keksići koji su brzo gotovi, a svi ih obožavaju

Tonkina kužina: Domaći Jaffa keksići koji su
brzo gotovi, a svi ih obožavaju

Nježan biskvit s lješnjacima, fini žele od naranče i preljev od tamne čokolade.. Svi obožavaju Jaffa keksiće, a oni su još sočniji i finiji kada su domaći.  Što je najvažnije, za pripremu ovih keksa vam zaista ne treba puno vremena, gotovi su u čas!

Žele od naranče

Sastojci:

  • 250 ml soka od naranče
  • 35 g šećera
  • 10 g želatine u listovima (cijeli paket)

Postupak:

  • Sok od naranče stavite u lonac sa šećerom i zagrijte.
  • Isključite i dodajte želatinu prethodno omekšalu u hladnoj vodi i dobro ocijeđenu.
  • Dobro izmiješajte i ulijte u  kalup, pazeći na visinu. Stavite u zamrzivač na 5minuta, kada se stisne prebacite u hladnjak.

 

Biskvit

Sastojci za biskvit

  • 40 g glatkog brašna
  • 80 g sitno mljevenih tostiranih lješnjaka 
  • 4 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 60 g otopljenog maslaca
  • prstohvat soli
  • naribana korica 1 naranče

Postupak:

  • Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg
  • Pomiješajte  u zdjelu šećer, brašno, mljevene lješnjake, sol i naribanu koricu naranče
  • Naizmjenično dodavati otopljeni maslac  suhim sastojcima i miksati dok se sve ne poveze.
  • Špatulom umiješati bjelanjke
  • Smjesu izlijte u namašćen  kalup za muffine te peći na 180°C oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na rešetki.

Čokoladni preljev

Sastojci za preljev:

  • 200 g tamne čokolade

Postupak:

  • Na pari otopimo čokoladu, pričekamo da se malo ohladi te prelijemo preko želea.
  • Na ohlađeni biskvit čašicom izrežemo veličinu želea. Prelijemo čokoladom i stavimo u hladnjak na hlađenje.
Tonka jaffa keksic

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori