Doručak koji spaja pohani kruh i muffine

Doručak koji spaja pohani kruh i muffine

Foodieji na društvenim mrežama (ali u stvarnosti!) vole “križance”, brownie i keks su postali brookie, croissant i muffin su cruffin, croissant i donut spajaju se u prefini cronut, brioche i muffin postali su bruffin, a ako niste znali postoji i cragel – croissant bagel. I to je samo početak, jer lockdowni diljem svijeta su ove godine iznjedrili masu gastro trendova. Mini palačinke u obliku pahuljica za doručak su samo jedan od njih!

A kad je riječ o doručku i to pravoj comfort kreaciji, imamo jednu poslasticu za vas!

Muffini od pohanog kruha

French toast, pohani kruh ili pofezne, nije važno kako ovu delikatesu zovete, ali sigurno znate da se radi o kruhu umočenom u mlijeko i jaja te ispečenom na tavici. Jede se sam ili s brojnim dodacima, na slatko ili slano, a osmišljen je da se iskoriste ostaci suhog kruha kada ga ima. A kreativci u kuhinji dosjetili su se peći ga u kalupima za muffine pa tako dobili novi slatki doručak – pohani kruh ispečen u obliku muffina, na koji i sama pomisao zvuči prefino.

Muffini od pohanog kruha mogu se raditi na dva načina. Jedan je da se šnita kruha obreže u obliku kruga (tost kruh je idealan za ovu opciju), umoči u mlijeko i jaje te se jedna šnita položi na dno nauljenog kalupa za muffine, nakon toga slijedi punjenje (od krem sira i borovnica ili jagoda recimo), a na vrh se položi druga šnita kruha, posip od šećera i cimeta te se zapeče 20-tak minuta na 180 stupnjeva.

Cijeli video recept možete pogledati u nastavku:

Druga opcija je natrgati suhi kruh, tost kruh, croissant i slično te ga dobro natopiti u smjesi mlijeka, jaja, šećera i cimeta pa u konačnici staviti u kalupe za muffine i u pećnicu 20-tak minuta na 180 stupnjeva. Rezultat je muffin koji se može trgati, a još je bolji ako ga prelijete javorovim sirupom.

Možete smisliti i svoju varijaciju na temu pa ubaciti u smjesu čokoladu da se otopi između slojeva kruha ili zaokrenuti na slanu varijantu s preprženom slaninom. Kako god bilo, teško da će ispasti loše!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori