Zaboravite na banana kruh – novi viralni hit su ove mini palačinke

Zaboravite na banana kruh – novi
viralni hit su ove mini palačinke

Otkako je počela izolacija, na samom njenom početku, svi su čini se izrađivali popularni banana bread kod kuće. I na našem portalu to je svakodnevno bio jedan od najtraženijih recepata, a ne čudi ni zašto, jer osim što je ukusan, za njega vam treba svega nekoliko sastojaka (i dotrajale banane s kojima inače ne znate što biste!).

Svi sada rade pancake cereal

Ipak, banana kruh sa samog trona uspio je izgurati najnoviji viralni hit koji se širi društvenim mrežama velikom brzinom. Riječ je o jelu/doručku znanom kao pancake cereal, a u suštini je riječ o minijaturnim palačinkama, koje su tek nešto veće od kupovnih žitarica. Prednost je svakako to što ćete ih izraditi sami kod kuće, od provjerenih namirnica, te jednom kada ih ispečete, možete ih koristiti na doslovno sto načina.

Kako napraviti pancake cereal?

Gastro blogeri i amaterski kuhari s Instagrama i Tik-Toka svakodnevno dijele fora recepte kako napraviti pancake cerals na maštovit način. Recept je vrlo jednostavan, jer klasičnu smjesu s kojom pečete palačinke jednostavno napravite malo gušćom i onda na zagrijanu tavu za palačinke kroz slastičarsku vrećicu istiskujete male količine smjese koje će učiniti mini krugove – male pancake cereals. Nakon toga, samo je na vama kako ćete ih poslužiti – uz mlijeko ili jogurt, možete u njih u procesu pečenja dodati i m&m’s bombone ili zdraviju opciju – voće. Još jedna ideja je i da ih jedete same, no začinjene s malo meda ili agavina sirupa.

Isprobajte i ovaj twist na klasične palačinke, jer sigurno će oduševiti one najmlađe u vašoj obitelji. U nastavku vam donosimo i nekoliko fora recepata, poput ideje kako napraviti chocolate chip pancake cereal!

Učitati još
Zatvori