Pripadate li i vi onoj skupini ljudi koja voli slatki doručak?
Ako je vaš odgovor da, pronašli smo za vas recept koji se priprema za dvadeset minuta, a okus je bolji od bilo kojeg kolača koji ste do sada imali prilike probati. Ovaj kolač se nakon pečenja prelijeva mlijekom, što ga čini još ukusnijim i mekšim te će vaš doručak biti potpun.
U recept možete dodati i proteine po izboru. Ako ga ne konzumirate, možete izostaviti ovaj sastojak i pripremiti kolač bez njega. Doručak vas može držati sitima do sljedećeg obroka, a ujedno može poslužiti i kao zdrava poslastica tijekom dana.
Uz ovako jednostavnu pripremu imat ćete dovoljno prostora da ga pripremite svaki put kada vam je to potrebno, bez potrebe da prethodno organizirate slobodno vrijeme za pripremu, što i jeste čar brzih i laganih recepata. Kako vas ne bismo držali u neizvjesnosti, prelazimo na recept za kolač.
Sastojci:
50g zobenih pahuljica
20g proteina po izboru
110ml zobenog ili kravljeg mlijeka
1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica javorovog sirupa
1 banana
Čokoladni čips po izboru
Priprema:
Jednostavno pomiješajte sve gore navedene sastojke i pecite 15 minuta na 180C. Kada je pečeno, prelijte kolač mlijekom.
Ako ste na posebnom režimu prehrane, recept koji smo izdvojili bit će savršen doručak i poslastica za vas.
Međutim, ukoliko ste ipak osoba tradicionalnijeg duha koja voli pojesti pravi kolač, savjetujemo vam da ipak pružite šansu modernim i brzim receptima.
Ovaj kolač je podjednako ukusan kao i oni na koje ste do sada navikli.
Više recepata pronađite na linku ovdje.
Članak preuzet sa Journal.rs.
Foto: Instagram (@glutenless_paige), Pexels