Recept za mini pitu s fetom i medom: Savršen ljetni doručak ili užina
Recept za mini pitu s fetom i medom: Savršen ljetni doručak ili užina

Recept za mini pitu s fetom i medom:
Savršen ljetni doručak ili užina

Ako vam je ponestalo ideja za jela u ljetnim mjesecima, Journal vam donosi savršen recept za vrlo zanimljivo jelo. Pečena feta u hrskavoj kori s medom i sezamom pružit će vam okus ljetnog dana provedenog u Grčkoj. Pita u kombinaciji s medom može zvučati kao nesvakidašnja ponuda, međutim ovi sastojci se itekako dobro kombiniraju. Ovo jednostavno jelo, koje se brzo i lako priprema, možete konzumirati kao lagani doručak ili užinu.

Sastojci:

  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • Pakiranje fete od 200 g, prerezati na 2 pravokutnika
  • Kore za pitu
  • Majčina dušica
  • 1 žličica sjemenki sezama
  • 3 žlice meda

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Zatim jednu stranu kore premažite rastopljenim maslacem i začinite majčinom dušicom. Stavite jedan pravokutnik fete i zamotajte tijesto oko sira. Opet premažite maslacem dok se obje strane peciva ne zalijepe jedna za drugu. Nemojte zamotati previše jer će se sir tijekom pečenja rastopiti. Zamotanu koru premažite izvana rastopljenim maslacem i pospite sezamom. Pecite oko 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice, prelijte medom i ukrasite ponovo majčinom dušicom. Vaša mini pita je spremna. Možete je servirati uz salatu od rikole, pršut i cherry rajčice.

Uživajte!

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@gayanefood)

Učitati još
Zatvori