Savjetuje chef: Donosimo trik za najbolji pečeni krumpir ikad
Savjetuje chef: Donosimo trik za najbolji pečeni krumpir ikad

Savjetuje chef: Donosimo trik za
najbolji pečeni krumpir ikad

Miris pečenih krumpira, prožet aromama ružmarina i češnjaka, često nas vraća u tople domove i okupljanja s najmilijima. Ova jednostavna, ali iznimno ukusna kombinacija sastojaka stvara savršen spoj hrskavosti krumpira, bogatstva aroma ružmarina i intenzivnosti češnjaka.

Hrskavi su izvana, a savršeno meki iznutra. Donosimo vam recept za krumpiriće koji su postali pravi hit na društvenim mrežama, a priprema ih Harry Heal s profila @thehealchef

krumpirići
@thehealchef

Pečeni krumpir s ružmarinom i češnjakom

Sastojci za 4 porcije: 

  • 1 kg krumpira
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 5 grančice ružmarina
  • ½ šalice maslinovog ulja

Priprema:

Počnite s guljenjem i rezanjem krumpira. Stavite ih u hladnu, posoljenu vodu i stavite kuhati. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon što krumpir zakuha, ostavite ih 5 minuta u vodi dok ne omekšaju. Ocijedite i ostavite ih da se osuše. U lim za pečenje dodajte jednu šalicu ulja i stavite lim u zagrijanu pećnicu na 10 minuta. Sada pažljivo u lim za pečenje dodajte krumpir u ulje, obilno ga začinite solju i paprom i dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je krumpir ravnomjerno obložen uljem. Neka se peče 1 sat i 20 minuta, ali okrećite krumpire svakih 20 – 30 minuta.

Krumpirići

U međuvremenu sitno nasjeckajte češnjak i ružmarin i dodajte u manju zdjelu. Ulijte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Nakon što je krumpir gotovo pečen, prelijte ga češnjakom i ružmarinom, dobro promiješajte i vratite u pećnicu na 3-4 minute (ne više jer će češnjak zagorjeti). Pospite prstohvatom soli i uživajte!​

Pripremu možete pogledati i u videu ispod:

Foto: iStock i Instagram (@thehealchef)

Učitati još
Zatvori