Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara najambiciozniji azijski restoran dosad
Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara najambiciozniji azijski restoran dosad

Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara
najambiciozniji azijski restoran dosad

Čini se da trend azijske hrane neće tako skoro utihnuti. Naime, u Zagrebu se otvara dosad najambiciozniji azijski restoran. I to ne najambiciozniji za pojam Zagreba, nego cijele Hrvatske. Zvat će se Koi, a iza njega Davor Bienenfeld, vlasnik restorana Time i Izakaya.

Koi se otvara najesen u prostoru legendarnog Hard Rock Caffea. Donedavno tamo se nalazio Brewbites koji se zatvorio prošle godine. Prostor je to koji je smješten u atriju ZKM-a, a ulaz mu je s Gajeve.

azijski restoran
Time
azijski restoran
Izakaya

Prema pisanju Kulta plave kamenice, puno ime ovog azijskog restorana vjerojatno će biti Koi Robata & Dim Sum. Glavni chef bit će jedan od pionira azijske kuhinje u Hrvatskoj – Vid Nikolić. On je, pak, već mjesecima u Aziji gdje specijalizira dim sum i azijski roštilj. Koi će se sastojati od loungea, whisky bara posvećenog japanskim whiskyjima i blagovaonice s 80 do 90 mjesta. U podrumu će se uz kuhinju nalaziti i posebna sala za evente.

Ovaj azijski restoran, za razliku od mnogih drugih zagrebačkih, neće biti koncentriran na sushi, naglasak će biti na nigiriju i chirashiju, ali priča će se puno više vrtjeti oko varijacija dim suma.

FOTO: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori