Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara najambiciozniji azijski restoran dosad
Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara najambiciozniji azijski restoran dosad

Vlasnik Timea i Izakaye u Zagrebu otvara
najambiciozniji azijski restoran dosad

Čini se da trend azijske hrane neće tako skoro utihnuti. Naime, u Zagrebu se otvara dosad najambiciozniji azijski restoran. I to ne najambiciozniji za pojam Zagreba, nego cijele Hrvatske. Zvat će se Kiyomi, a iza njega stoje chef Vid Nikolić i  Davor Bienenfeld, vlasnik restorana Time i Izakaya te njihov poslovni partner Ivan Gotovac.

Koi se otvara najesen u prostoru legendarnog Hard Rock Caffea. Donedavno tamo se nalazio Brewbites koji se zatvorio prošle godine. Prostor je to koji je smješten u atriju ZKM-a, a ulaz mu je s Gajeve. Svoja vrata bi trebao otvoriti u narednim mjesecima, odnosno najkasnije početkom 2024. godine.

azijski restoran
Time
azijski restoran
Izakaya

Prema pisanju Kulta Plave kamenice, puno ime ovog azijskog restorana vjerojatno će biti Kiyomi. Glavni chef bit će jedan od pionira azijske kuhinje u Hrvatskoj – Vid Nikolić. On je, pak, posljednje mjesece proveo u Aziji gdje je specijalizirao dim sum i azijski roštilj. Koi će se sastojati od loungea, whisky bara posvećenog japanskim whiskyjima i blagovaonice s 80 do 90 mjesta. U podrumu će se uz kuhinju nalaziti i posebna sala za evente.

Ovaj azijski restoran, za razliku od mnogih drugih zagrebačkih, neće biti koncentriran na sushi, naglasak će biti na nigiriju i chirashiju, ali priča će se puno više vrtjeti oko varijacija dim suma.

FOTO: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori