Minijaturni kroasani su sve što želimo za doručak

Minijaturni kroasani su sve što
želimo za doručak

Inicijalni period izolacije u proljeće 2020. godine iznjedrio je nekoliko megapopularnih recepata. Društvene mreže, posebice Tik-Tok, bili su izvor ideja koje su nam gotovo svakog dana osvanule na nekom feedu – i, moramo priznati, bile vrlo privlačne za isprobavanje. Tako smo miksali Dalgona kavu, aranžirali gardenscape focacciju, pekli pizzu iz tave, kušali brookie, a viralni hit koji je iznjedrio današnji doručak bile su minijaturne palačinke.

Takozvani pancake cereal podrazumijeva palačinkice promjera centimetar do dva i njihovo serviranje uz slatki sirup, maslac, voće, jogurt i slično, baš poput žitnih pahuljica. No jedna je ekipa otišla korak dalje i kreirala croissant cereal, minijaturne hrskave kroasane koji se poput pahuljica mogu jesti za doručak!

Kako pripremiti minijaturne kroasane?

ChefSteps je online platforma namijenjena kulinarskim entuzijastima koju vodi grupa jednako entuzijastičnih profesionalaca te sa svojom zajednicom dijeli recepte, tehnike, satove kuhanja i slično. Viralne minijaturne palačinke su shvatili kao izazov te stvorili svoju varijantu poplarnog doručka – u obliku mikro glaziranih kroasana s cimetom te prenijeli recept uz izuzetak načina pripreme tijesta. No uvrstimo li na njegovo mjesto neki drugi provjereni recept za tijesto i pratimo li ostale korake sigurni smo da bi uspjeli (ili pokrenuite trial verziju paketa koju ChefSteps nudi i pripremite recept u cijelosti).

Ono što ih čini posebnima je njihova veličina, činjenica da su glazirani sirupom i cimetom te da su nakon pečenja odstajali u dehidratoru pa se zaista mogu preliti mlijekom poput pahuljica. No čak i da izuzmemo taj korak, naš doručak bio bi potpun.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori