Kroasan sladoled: Najnoviji ljetni hit jedne zanatske pekarnice koji želimo probati
Kroasan sladoled: Najnoviji ljetni hit jedne zanatske pekarnice koji želimo probati

Kroasan sladoled: Najnoviji ljetni hit jedne zanatske pekarnice koji želimo probati

Poznato je kako pekari rade noću, no da svijet pekarstva zaista nikada ne spava potvrđuju stalni noviteti koji nas iz dana u dan iznenađuju! Već nekoliko godina umjesto klasičnih kroasana, krafna ili pogačica sa sirom, za doručak se jedu cruffini, crookieji, cronutsi i slični zanatski hibridi. No, pažnju najviše privlače kroasani u zanimljivim izdanjima, pa smo tako susretali kroasan roll, kroasane kocke i kroasane kugle. A baš kada smo mislili kako smo se zasitili svih tih pomodnih pekarskih slastica, i kako su nam ipak najdraži dobri, stari kroasani, pojavio se novi ljetni hit – kroasan sladoled.

Kroasan sladoled

Pekarnica, odnosno “croissanterie” Flaky Pastry iz Dubaija na glasu je kao mjesto s najboljim kroasanima i pekarskim slasticama u Dubaiju. U ponudi imaju i viralne crookieje, i gigantske kroasane, no svu su pažnju ukrali novi kroasan sladoledi. Hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno je sladoledom. Zanimljivo je da sladoled možete naručiti u kroasan kornetu ili kroasan čašici.

U ponudi su okusi pistachio dream (Madagascar vanilija pomiješana s komadićima i ganacheom od pistacija), raspberry delight (Madagascar vanilija sa svježim malinama, komadićima sušenih malina, kremom od vanilije i kompotom od malina) te hazelnut fantasy (Madagascar vanilija s komadićima lješnjaka, slanom karamelom i pralinom od lješnjaka).

 

Kako se ne spremamo u Dubai, preostaje nam samo dočekati da ih proizvedu i naše pekarnice!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori