Kroasani u obliku kocke su novi viralni gastro hit
Kroasani u obliku kocke su novi viralni gastro hit

Kroasani u obliku kocke su novi
viralni gastro hit

Kroasani su mnogima omiljeno pecivo i najslađi odabir za doručak. Sa svojim mekim, prozračnim i hrskavim slojevima tijesta i prepoznatljivim oblikom polumjeseca, kroasani su ujedno i jedan od najpoznatijih pekarskih proizvoda na svijetu. Najčešće ih jedemo prazne, punjene čokoladom ili marmeladom od marelice, no u posljednjih nekoliko godina pojavile su razne varijacije na temu koje smo s oduševljenjem prihvatili. Najbolji primjer je cruffin, križanac kroasana i muffina punjen raznim kremama, koji je postao jedna od najpopularnijih slastica iz domaćih craft pekarnica.

S vremena na vrijeme na društvenim mrežama pojave se i neke nove verzije kroasana koje u kratkom roku postanu totalni hit. Nakon Lafayette kroasana o kojima smo nedavno pisali, najnovija gastro senzacija su kroasani u obliku kocke.

Kroasani u obliku kocke (@ledelirobuchon)
Kroasani u obliku kocke
Kroasani u obliku kocke (@eat.snack.repeat)

Kroasani koji su osvojili društvene mreže

Možda ste na Instagramu ili TikToku u posljednje vrijeme primijetili kroasane pravilnog kockastog oblika. Riječ je o novoj slatkoj senzaciji poznatog restorana i trgovine delicija u Londonu, Le Deli Robuchon.

Kockasti kroasan je zapravo brioche koji je unutra punjen bogatom kremom i preliven preljevom istog okusa, a popularnost mu iz dana u dan raste. Dolaze u 3 okusa – vanilija, čokolada i matcha s malinom, a za jedan ćete morati izdvojiti 6,95 funti.

Kroasani u obliku kocke
Kroasani u obliku kocke (@prettysweet.treats)
Kroasani u obliku kocke
Kroasani u obliku kocke (@prettysweet.treats)

Mnogi koji su isprobali ovaj novi gastro hit kažu da je dovoljno velik da ga mogu podijeliti dvije osobe. No, je li uistinu vrijedan cijelog hypea, morat ćete provjeriti sami.

Ako vas put uskoro odvede u London, Le Deli Robuchon nalazi se u četvrti Mayfair. Dio je Robuchon Internationala, a vodi ga tim stručnjaka od kojih su mnogi desetljećima radili s njegovim osnivačem Joëlom Robuchonom, jednim od najnagrađivanijih chefova na svijetu. Osim restorana, Le Deli Robuchon je ujedno i mjesto na kojemu možete kupiti i probati raznorazne delicije, od slasnih doručaka do ukusnih deserata i slastica.

Foto: Instagram (@ledelirobuchon, @eat.snack.repeat)

Učitati još
Zatvori