![Jednostavni i zdravi recepti za ljetnu večeru koja je brzo gotova](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/Collage-Maker-04-Jul-2022-12.20-PM-1.jpg)
![Jednostavni i zdravi recepti za ljetnu večeru koja je brzo gotova](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/pexels-micheilecom-__-visual-stories-7213094-scaled.jpg)
Posljednje što želimo ljetnim mjesecima jest provoditi puno vremena u kuhinji. Kuhanje mora biti jednostavno i brzo pa tragamo za jednostavnim receptima.
Nakon što smo cijeli dan proveli na poslu, neki i na vrućini, želimo se malo odmoriti. Ako vam se ne da razmišljati što biste jeli za večeru, donosimo sedam jednostavnih i zdravih recepata za savršenu ljetnu večeru, po jedan za svaki dan u tjednu.
Pileći kotleti i rezanci od tikvica u kremastom umaku od rajčica
Ova jednostavna i lagana ljetna večera sadrži malo ugljikohidrata, a priprema se samo 20 minuta zahvaljujući tanko narezanim pilećim prsima i rezancima od tikvica. Ako imate spiralizator i želite sami napraviti rezance od tikvica, upotrijebite dvije srednje velike tikvice.
Pileći kotleti brzo se kuhaju, a možete ih začiniti talijanskim začinima. Na kraju ih umiješajte u kremasti umak od rajčica i tome dodajte rezance od tikvice. Ovaj će recept sigurno postati novi favorit za brze večere koje će obožavati cijela obitelj. Umak s piletinom možete poslužiti i s tjesteninom od cjelovitog zrna pšenice ili rižom.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/pexels-loren-castillo-9213869-1080x720.jpg)
Salata od avokada i kukuruza
Kako biste pripremili ovu svježu ljetnu salatu, ne treba vam puno vremena. Pomiješajte kukuruz šećerac, nasjeckane rajčice i avokado te dodajte malo meda i prelijete sokom od limete. Po želji, dodajte slanutak ili leću iz konzerve. Igrajte se okusima i dodajte povrće po svojoj želji. Možete dodati i kockice slanoga sira. Salatu možete jesti kao samostalan obrok ili kao prilog uz škampe ili ribu.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/pexels-deeana-arts-2894651-1080x720.jpg)
Slasni njoki s rajčicama i porilukom
Ovi njoki su hrskavi izvana, mekani iznutra ako ih pirjate na vrućem maslacu. Kad su gotovi, na istoj tavici pržite poriluk i rajčicu. Dodajte kadulju i češnjak te kuhajte, miješajući, dok ne zamiriše, oko 1 minutu. Dodajte vino i još malo maslaca te kuhajte dok se maslac ne otopi, oko 1 minutu. Njoke vratite u tavu i kuhajte uz povremeno miješanje dok se ne zagriju još 1 do 2 minute.
Nakraju naribajte parmezan, dodajte papar i po želji bosiljak. Ovu jednostavnu i zdravu večeru također je lako prilagoditi. Možete isprobati varijantu sa škampima, pestom umjesto maslaca i svinjskim odrescima umjesto njoka.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/pexels-micheilecom-__-visual-stories-7213094-1080x720.jpg)
Veganski tacosi bez govedine
Pripremite taco večer na novi način. Nakon ovih zdravih veganskih tacosa, neće vas peči savjest. Zamijenite mljevenu govedinu mljevenim tofuom te dodajte začine za tacose.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/jarett-lopez-6WHl6T-fxU0-unsplash-1080x607.jpg)
Quesadilla s piletinom i povrćem
Kada su ljetne večere u pitanju, najčešći odabir nam je naruđba brze hrane. No pronašli smo jedan recept koji je vrlo jednostavan i brz za pripremu. Piletinu skuhajte i začinite, luk i tikvicu narežite na kockice i dinstajte. Na kraju dodajte kukuruz iz konzerve te umiješajte piletinu. Dodajte sir i nadjenite tortilju dobivenom smjesom. Savršeni je izbor za druženje i ljetnu večeru s prijateljima. Dobar tek.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/pexels-adi-coco-7543883-1080x720.jpg)
Ravioli sa špinatom i rajčicama
Ovaj jednostavan recept zahtijeva samo pet sastojaka, ali je pun svježih okusa i idealan obrok za kraj dana.
Zakuhajte veliki lonac vode. Skuhajte raviole prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte rajčice, pirjajte dok se ne raspadnu, 3 do 4 minute. Dodajte špinat i nastavite kuhati, miješajući dok ne povene, 1 do 2 minute. Dodajte kuhane raviole i pesto te sve lagano promiješajte da se sjedini. Voalá! Ljetna večera je gotova.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/ravioli-6568382_1920-1080x750.jpg)
Slatki krumpir punjen tacosom
Slatki krumpir savršeno se slaže sa začinjenim taco mesom, kremastim sirom i hrskavom zelenom salatom. Izdubite batat po sredini i ispecite ga na visokoj temperaturi dok ne omekša.
U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu, čili u prahu, kumin, češnjak u prahu, luk u prahu i sol. Usitnite govedinu drvenom kuhačom i kuhajte ju dok ne porumeni. Umiješajte passatu i 1/2 šalice sira. Gotovom smjesom napunite batat te servirajte uz svježu zelenu salatu.
![ljetne večere](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/07/sweet-2568482_1920-1080x720.jpg)
FOTO: Instagram, Pexels, Unsplash, Pixabay