Sve što vam treba za savršenu ljetnu večeru s prijateljima

Sve što vam treba za savršenu ljetnu
večeru s prijateljima

Ljetne večeri su stvorene za slavlje života i uživanje, ma koliko god živa u termometru pokušavala tome stati na put. Uživanje na terasi u zalazak sunca jednostavno se ne smije propustiti, tim više kad su kulisa divne kamene kuće, a lokacija terase unutrašnjost Istre.

Ukrasite stol dekoracijama iz prirode

Tada bez obzira na vrućinu stavite šešir na glavu, uzmete rukavice i škare pa krenete u potragu za dekoracijama iz prirode. Jer osim s delicijama, za onaj prvi wow efekt važno je stol obogatiti i vizualno.

Suho bilje i pokoji poljski cvijet, pa uz malo truda i 0 kn troška imate divne ljetne dekoracije. Neutralni tanjuri i neizostavni ubrusi u kombinaciji s mirisnim biljem prekrasno zaokružuju dekoraciju, a pravi dokaz će vam biti vaši gosti koji neće prestajati fotografirati.

Poslužite jednostavne, a fine delicije

Kad je riječ o kuhanju, ipak je malo teže zanemariti vrtoglave temperature, pa je glavna vodilja jednostavna i brza priprema. Ali i s tom filozofijom vaš stol može obilovati delicijama. Za početak neki jednostavan namaz, poput hummusa, poslužen uz krekere i svježe povrće. Svakako ga nemojte micati daleko od stola jer će osim predjela biti i odlična grickalica na kraju, dok se bude dovršavala boca vina.

Večera kojom se slavi početak ljeta je nezamisliva bez kraljice ljetnih tanjura – šalše. Tako su špageti sa šalšom jednostavno trebali biti na tanjurima.

I na kraju, za potpuni doživljaj večere – nešto slatko. Jednostavni muffini uz dodatak lagane kreme od krem sira i slatkog vrhnja te voće na vrhu kao savršen brzi desert, kojeg svi vole.

Uživajte u ljetu i druženjima, a uz malo truda stvorit ćete uspomene kojih će se svi rado sjećati dok budu prolazili kroz ono brdo fotografija koje su napravili.

Tekst: Mile Butorac (@hungry_mile)

Foto: Ivana Pejnović

Učitati još
Zatvori