Novi food trend na Instagramu koji ćete odmah poželjeti isprobati

Novi food trend na Instagramu koji ćete
odmah poželjeti isprobati

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by GRAZE ACADIANA (@grazeacadiana)

Charcuterie plate i sve njezine inačice poput čokoladnih plata i raskošnih plata za doručak već su duže vrijeme veliki food trend. Klasična charcuterie ploča je zapravo drveni pladanj s nekoliko vrsta sira, voćem i narescima, a food blogeri i svi ostali zaljubljenici u hranu u međuvremenu su shvatili da od nje mogu napraviti doslovno svašta. Tako su nastale već spomenute čokoladne plate sa svim mogućim slasticama i slatkim delicijama i plate za doručak na koje možete poslagati sve od palačinki, vafla do jaja, pohanog kruha i svega ostalog što ide uz to.

Ljepota charcuterie ploča je u tome što vam treba doslovno drveni pladanj ili malo veća drvena daska za rezanje, a zatim na nju možete slagati što god vam padne na pamet. Ekipa na društvenim mrežama poput TikToka i Instagrama sada je otišla korak dalje i osmislila “jarcuterie”, novi food trend koji trenutno uživa svojih 5 minuta slave.

Jarcuterie – novi food trend na društvenim mrežama

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pretty & Plated (@pretty_and_plated)

Pa, što je to jarcuterie i zašto su svi poludjeli za ovim novim food trendom? Najjednostavnije rečeno, jarcuterie je charcuterie ploča ‘spakirana’ u staklenku. Odnosno, sve ono što biste inače stavili na pladanj, sada se stavlja u male staklenke. Nazvane i graze bouquets, jarcuterie staklenke osmišljene su kao mali zalogaji za jednu osobu, što je u doba društvenog distanciranja itekako prikladno i praktično.

U svoju jarcuterie staklenku možete staviti što god poželite, od mesnih narezaka, sira, maslina, kiselih krastavaca, komadića voća do orašastih plodova. Osim slanih verzija, možete pripremiti i slatke varijante s kockicama čokolade, gumenim bombonima, marshmallowsima, raznim keksićima i ostalim čokoladnim slatkišima.

Kako složiti jarcuterie staklenku?

Kada slažete hranu u staklenku, trajnije sastojke poput orašastih plodova i suhog voća stavite na na dno jer će oni držati ‘mekane’ sastojke poput svježeg voća da se ne zgniječe. Zatim na čačkalice ili drvene štapiće poslažite nareske i sir narezan na kockice. Masline i kisele krastavce možete također staviti na čačkalicu ili ih poput bobičastog voća i komadića čokolade samo na kraju ubacite unutra.

Umjesto staklenke, sastojke za svoj jarcuterie možete poslagati i u staklene čaše, male papirnate čašice ili ih umotati u mesarski papir pa će izgledati kao buket.

Jarcuterie staklenke odličan su način na koji možete pripremiti finger food kada vam dolaze prijatelji na druženje. Za bolju prezentaciju, staklenku na kraju možete ukrasiti vrpcom. U nastavku donosimo nekoliko fotografija s Instagrama za inspiraciju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Sarah Juenemann (@grazingkc)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori