Sve što vam treba za doručak – servirano na jednom pladnju

Sve što vam treba za doručak –
servirano na jednom pladnju

Veliki Pinterest gastro trend za 2021.

Kad je riječ o hrani, receptu i serviranju, Pinterest se u proteklih par godina razvio u pravo vrelo inspiracije – kad ne znate što pripremiti treba samo upisati ključnu riječ u tražilicu i izlistat će se stranice i stranice sadržaja od kojeg cure sline.

Svjesni snage gastro zajednice koja ovu društvenu mrežu koristi, Pinterest svake godine predviđa nove trendove koji će vladati, bazirano na podacima pretraživanja korisnika. Pa tako ni trendovi za 2021. godinu nisu preskočeni, a među najsnažnijim pojmovima koji su se stalno ponavljali su pladnjevi.

Otkako su se pojavili na Instagramu prije koju godinu kao snack boards, pladnjevi sa sirevima i voćem vrlo su brzo postali jako popularni zbog svoje fotogeničnosti i praktičnosti idealne za posluživanje više gostiju koji se svi sastaju oko jednog pladnja. Pisali smo i o čokoladnim platama koje izgledaju kao savršeni desert, a 2021. ćemo i druge stvari servirati na drvenim pladnjevima.

Bogati pladanj za doručak

Dio popularnosti ovaj trend duguje i činjenici da karantene diljem svijeta traju već skoro godinu dana, a mnogi su restorani tokom lockdowna ponudili opciju dostave tzv. kutija za grickanje i dijeljenje (graze boxes) i pladnjeva ovog oblika koje su prijatelji naručivali jedni za druge ili su se ukućani častili s minimalnim brojem gostiju koje su smjeli pozvati. Mnogi food blogeri su se čak posvetili isključivo kreiranju pladnjeva kao inspiracije za različite prigode.

Blagdani su pokazali da je među najvećim hitovima bile plate za doručak oko koje su se okupljale obitelji za vikend, a to znači da ćemo ih često viđati i u 2021. Bogati svim sastojcima koji možete zamisliti zaista će privući i one izbirljive na druženje oko stola. Ako želite, možete osmisliti temu pa se nje držati. Tema može biti slatka ili slana, poput palačinki, vafli i svih namaza za njih ili jaja i pohanog kruha te svega što ide uz to, a možete na nju aranžirati peciva, namaze, povrće, sireve i mesne nareske. Poanta je da izgleda lijepo, da stvori posebniju atmosferu idealnu za vikend i da se cijela obitelj druži uz dobru klopu.

Ako vam nedostaje inspiracije što servirati i kako aranžirati, imamo prijedloge u nastavku. Trebat će vam samo jedan veliki pladanj ili daska za rezanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori