Čokoladna plata bogata slatkim delicijama novi je gastro trend na Instagramu

Čokoladna plata bogata slatkim delicijama
novi je gastro trend na Instagramu

Za manje od tjedan dana počinje Advent i sad se već velikom brzinom ufuravamo u božićno raspoloženje. Mirisi kuhanog vina, cimeta, klinčića i kolača uskoro će preplaviti ulice, ali i naše domove u kojima ćemo ove godine boraviti puno više nego inače. U pravo vrijeme pojavio se i novi gastro trend, kao stvoren za nadolazeće blagdane, a riječ je o čokoladnim platama. O čemu se točno radi?

Čokoladna plata – gastro trend ove zime

S dolaskom hladnijih dana stiglo je vrijeme za omiljene tople napitke, a jedan od najdražih bez kojih nam je zima nezamisliva je vruća čokolada. Možemo ju pripremiti na bezbroj načina i pritom uživati u njenom savršenstvu, a nekoliko super recepata koje možete isprobati pronađite ovdje.

Na tragu njene popularnosti, Instagramom se počeo širiti novi gastro trend – čokoladne plate u čijem je središtu upravo vruća čokolada. Baš kao što pripremate klasičnu charcuterie ploču punu mesnih narezaka, raznih sireva, grickalica, voća i orašastih plodova, na čokoladnu platu možete staviti sve moguće slatke delicije koje vam padnu na pamet.

Kako složiti čokoladnu platu?

Pripremite najčokoladniju vruću čokoladu s brdom šlaga, dodajte marshmallowse, razne keksiće, komadiće čokolade i ostale čokoladne slatkiše i vaša čokoladna plata je spremna da joj se divite i, naravno, uživate u svim tim slatkim zalogajima. Čokoladna plata bit će savršen izbor za večeri u kojima ćemo uživati u omiljenim filmovima ušuškani pod dekicom, a uvijek ju možete poslužiti i kad vam prijatelji dođu na druženje.

U nastavku donosimo dozu inspiracije s Instagrama pa se u slaganju vlastite čokoladne plate možete okušati već danas!

Učitati još
Zatvori