Gingerbread rolice za mirisan početak dana

Gingerbread rolice za mirisan početak dana

Gingerbread rolice od kojih će zamirisati cijela kuća

Gingerbread kolačići potpuno su osvojili svačiji ukus. Taj omjer začina koji izaziva najljepše emocije prava je formula za užitak. Ono što je posebno neodoljivo kod ove slastice je njezina jednostavnost, a u isto vrijeme bogatstvo okusa. Stoga gingerbread nalazimo u različitim varijantama poslastica koje su nezaobilazne u zimsko vrijeme. Najljepši je osjećaj kada kuća zamiriše na toplo tijesto i mješavinu začina, od đumbira, zavodljive vanilije do cimeta. I ponekad je uistinu manje važno pripremaju li se keksići, torte ili muffini. Ono što je važno jest osjećaj topline i udobnosti koji pruža zimski slatki jelovnik.

Ukoliko počnemo s pripremom neodoljivih zalogaja već od jutra, možemo biti sigurni da je pred nama odličan dan. Baš kada ste pomislili da ste uspješno “pregurali” polovinu radnog tjedna i niste sigurni imate li još energije, tu su gingerbread rolice koje će vam vratiti energiju i učiniti da se osjećate radosno. Čarolija ovih rolica je što čine da se osjećate odlično i dok ih pripremate i kada uživate u okusu, stoga nema razloga da ne isprobate recept za sočne i ukusne gingerbread rolice koje će uvesti duh Božića u vaš dom čim upalite pećnicu.

Recet za Gingerbread rolice

SASTOJCI

  • 3/4 šalice tople vode
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 25 grama suhog kvasca
  • 1/3 šalice ulja
  • 1/4 šalice mlaćenice
  • 1 veliki jaje
  • 1/2 čajnu žličicu soli
  • 4 1/2 šalice glatkog brašna

PUNJENJE

  • 4 žlice omekšalog maslaca
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 1 1/2 žličice đumbira
  • 1 žlica meda

PRELJEV

  • 4 žlice krem ​​sira
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 3 žlice mlijeka
  • 1 žlica limunovog soka

POSTUPAK

Pomiješajte toplu vodu i šećer. Posipajte kvasac na vrh i pustite da se otopi 5 minuta. Dodajte ulje, mlaćenicu, jaje i sol zajedno u malu posudu. Sve zajedno dodajte u veću zdjelu s 4 1/2 šalice brašna i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako se tijesto čini ljepljivo, dodajte više brašna sve dok se lako ne pretvori u kuglu i ne lijepi za zidove posude.

Potom mijesite tijesto 8 do 10 minuta, zatim ga staviti u nauljenu posudu. Ostavite pokrivenu posudu na toplom mjestu i pustite da se diže 1 sat. Nakon toga razvaljate tijest oi režite na male pravokutnike.

Razmažite maslac na površinu tijesta. Pomiješajte smeđi šećer, cimet, med, đumbir i kličić zajedno u malu zdjelu. Ravnomjerno pospite šećer po tijestu i pripazite da taj sloj bude ravnomjeran. Potom rolajte tijesto i malene rolice slažite u hladnjak. Neka tamo odstoje nekoliko sati, a ako imate pregršt vremena na raspolaganju, tijesto tako može stajati i dva dana dok ga u nauljenom protvanu ne stavite peći. prije nego što rolice ubacite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, prethodno neka stoje na sobnoj tempeaturi oko sat vremena. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Pred kraj pečenja rolice premažite mješavinom sira, mlijeka, šećera i limuna. Uživajte u okusima i mirisima blagdana.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori