Gingerbread torta – ukusna i dekorativna blagdanska slastica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Keane (@cakejenerator) on

Kako bi zimski ugođaj bio autentičan, na jelovnik dodajte gingerbread tortu. Ova mirisna i ukusna slastica drugo je ime za blagdane diljem svijeta. U zapadnu Europu ju je donio armenski svećenik još u 8. st. i polako je iz generacije u generaciju osvajala svijet. Decentna biskvitna torta, karta je na koju možete zaigrati kada želite impresionirati svoje goste i zadovoljiti vlastitu potrebu za slatkim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ízből tíz – Szűcs Réka (@izboltiz) on

Iako kod nas još uvijek nije dominantno zastupljena kada je u pitanju kreiranje blagdanskog stola, ona sve više privlači pažnju. Osim što je posebno primamljiva zbog svoje jednostavnosti, a u isto vrijeme bogatog okusa i mirisa, ona je i vizualno vrlo atraktivna.
Savršeno će je upotpuniti Ginger kolačići koje je zabavno izrađivati i osloboditi vlastitu kreativnost uz božićne čovječuljke i kućice sa snježnim krovovima. Gingerbread torti oni su efektan dodatak uz koji će vaše blagdanske fotografije biti besprijekorne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cake Couture (@cake_couture_streitwieser) on

Ako vas pripremanje hrane opušta, ovo je idealno vrijeme da posegnete za kuhinjskim priborom i pripremite vlastitu verziju gingerbread torte. Gingerbread tortu moguće je pripremiti u raznim varijantama. Posebno su zanimljive čokoladne gingerbread torte, gingerbread torte s preljevom od sljezovih kolačića, gingerbread torte s bundevama, gingerbread torte s karamelom, gingerbread torte s alkoholnim kremama…

Različite varijante ove torte zasladit će vaše blagdane, stoga izaberite izdanje koje najviše odgovara vašem senzibilitetu, ambijentu i ukusu. U nastavku donosimo recept za klasično izdanje gingerbread torte koja prija svim ukusima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mychristmasfairy (@mychristmasfairy) on

Recept

Sastojci:

  • 1/2 šalice šećera
  • 1/2 šalice maslaca
  • 1 jaje
  • 2 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1 1/2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajnu žličicu cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica vruće vode
  • slatko vrhnje

Za umak od vrhnja vanilije:

  • 1 šalicu granuliranog šećera
  • 1/2 šalice maslaca
  • 1 šalica šlag kreme
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Upute za pripremu:

Prethodno zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Premažite protvan s malo ulja.U posudi miješajte šećer i maslac dok ne dobijete glatku i laganu kremu. Dodajte jaja i dobro miješajte električnom mješalicom. U drugoj posudi miješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol. Potom pomiješajte obje smjese i ulijte u nju vruću vodu. Pecite na 200 stupnjeva 40 – ak minuta.

Poslužite toplo, na vrhu svježe rezane banane, šlagom i umakom od vanilije.

Foto: Instagram

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori