U Zadru je otvoren prvi Fish House u Dalmaciji, franšiza najboljeg jadranskog street fooda
U Zadru je otvoren prvi Fish House u Dalmaciji, franšiza najboljeg jadranskog street fooda

U Zadru je otvoren prvi Fish House u Dalmaciji, franšiza najboljeg jadranskog street fooda

U staroj jezgri Zadra, u Varoši, ovog je vikenda otvorena prva jadranska verzija Fish Housea iz Rovinja, koji domaćim i stranim posjetiteljima u street food varijanti nudi jela prilagođena našem podneblju i bazirana na ribi.

Fish House Zadar

U ponudi se nalazi 18 jela maštovitog mediteranskog street fooda poput burgera s oradom, burgera sa skušom i burgera s repovima kozica. Istaknut će se i bruschetta, Fritto misto mix delicija kozica, srdele, trlji, girica i lignji uz domaći tartar s dodatkom kapara i maslina, kozice i srdele u panko mrvicama i zanimljivi prilozi poput carpaccia od tikvice, mozzarelle, majoneze od bosiljka te vegetarijanske, veganske i bezglutenske opcije jela. Od pića u ponudi će biti limunade, craft pivo, Kombuca kocha, crno i bijelo vino…

Nakon uspjeha u Rovinju, od samog imena, loga, dizajna i uređenja do detaljnog osmišljavanja jela, Chef Jasmin, koji je svoje iskustvo gradio kroz restorane s Michelinovim zvjezdicama, odlučio je postepeno franšizirati Fish House, ali isključivo s budućim vlasnicima koji imaju isti cilj: kvalitetu i građenje street food koncepta u domaćoj varijanti.

Franšiza omiljenog rovinjskog street fooda

Prvu franšizu u Dalmaciji ove jedinstvene priče street fooda, u srcu Zadra otvorio je Krešimir Fantov, zadarski radiolog koji se na ovaj ugostiteljski pothvat odlučio slučajno, na prijedlog supruge koja zna da Krešimir oduvijek voli sve vezano uz more i ribu te uživa kuhati. Zbog rada u zdravstvu, kaže, navikao je na stres, a tek predstoji onaj koji ga čeka u kuhinji Fish Housea.

Oduvijek mi je velika želja otvoriti neku malu kuhinju u kojoj ću spremati nesvakidašnja jela ljudima iz cijelog svijeta, a kako nije jednostavno osmisliti neki koncept i otvoriti restoran, franšiza koja se dokazala svojom kvalitetom idealan je oblik za početak. Prije svega, edukacija i podrška chefa Jasmina je nemjerljiva. I njemu se želim ovim putem također zahvaliti na povjerenju i nesebičnom dijeljenju znanja – što o samim jelima, što o vođenju posla. On je Fish House u Rovinju uspio u tako jakoj konkurenciji pozicionirati u sam vrh gastro ponude grada koji voli dobar okus na svom nepcu i koji, između ostalog, posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i to u samo godinu dana. Tako da vjerujem da će bar dio tog uspjeha polučiti i zadarski Fish House te pokazati posjetiteljima kvalitetu, pojašnjava vlasnik franšize Krešimir.

Nova gastro oaza u Zadru

U kuhinji jela kuha i priprema kuhar Filip, pomoćni kuhar Bepo te sam vlasnik Krešimir, uz početnu pomoć Chefa Jasmina. Najteže, kao i većini ugostitelja, bilo je naći dobre zaposlenike, dok mu najveću podršku pružaju obitelj i prijatelji. Za uspješnu sezonu uz kvalitetu jela smatra da je najbitnija lokacija pa se lokal nalazi u Zadru u staroj jezgri, u četvrti koja se zove Varoš, koja je omiljeno mjesto okupljanja mladih, vrlo je frekventna, posebice ljeti.

Na meniju ima za svakoga ponešto, sva su jela podjednako zanimljiva, vode na novo gastro putovanje. Moji favoriti su tuna burger, kozica burger te tuna tacos, ističe Fantov.

Bez obzira što je za sada zamišljen kao sezonski objekt, Fish House Zadar ima ozbiljnu ambiciju raditi cijelu godinu o čemu će ipak odlučiti posjetitelji i njihovo zadovoljstvo ponuđenim nakon prve sezone.

Fish House Zadar
Šimuna Ljubavca 2
Radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 00:00
Instagram/Facebook

Foto: PR

Učitati još
Zatvori