Neodljiva čokoladna focaccia naš je današnji slatki prijedlog
Neodljiva čokoladna focaccia naš je današnji slatki prijedlog

Neodljiva čokoladna focaccia naš je
današnji slatki prijedlog

Kada pomislimo na focacciu, obično nam na pamet padaju slike sočne, maslinama ili rajčicama posute talijanske pogače. Međutim, u svijetu kulinarskih inovacija, granice tradicije često postaju mjesto gdje se rađaju nevjerojatni spojevi okusa. U tom duhu, predstavljamo vam jedinstvenu poslasticu koja će zadovoljiti vaše čokoladne želje i pružiti dozu užitka – čokoladnu focacciu. Ovaj recept spaja ljepotu klasične focaccie s bogatstvom tamne čokolade, stvarajući jedno neodoljivo jelo koje će osvojiti srca ljubitelja slatkih poslastica.

Čokoladna focaccia
_lacebakes_
Čokoladna focaccia

Jednodnevna čokoladna focaccia

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica šećera
  • 350 ml tople vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 150 g tamne čokolade, narezane na komade
  • 1 mješavina za vruću čokoladu

Priprema:

  • Pomiješajte brašno, suhi kvasac, sol i šećer u posudi. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, te miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  • Premjestite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i mijesite dok ne postane glatko i elastično. Za prvo razvlačenje i preklapanje ravnomjerno pospite 1 žlicu čokoladne mješavine po tijestu. Zatim po tijestu pospite komadiće čokolade. Ponovno rastegnite tijesto i savite ga. Pokrijte posudu, pričekajte 15 minuta i zatim ponovite isti postupak još jednom.
  • Pokrijte tijesto i ostavite da naraste na toplom mjestu, dva do četiri sata, dok se ne udvostruči.
  • Ugrijte pećnicu na 200°C.
  • Premjestite tijesto u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i prstima napravite udubine u tijestu.
  • Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko 20-25 minuta ili dok focaccia ne postane zlatno smeđa.
  • Izvadite iz pećnice i uživajte u ukusnoj čokoladnoj focacci.

U videu ispod možete i pogledati postupak pripreme: 

Foto: Instagram (@_lacebakes_) i iStock

Učitati još
Zatvori