Čokolade s omiljenim speculaas keksima kojima se već veselimo

Iako smo tek zakoračili u listopad, pripreme za najljepši dio godine već su počele. Prve božićne kolekcije s dekoracijama za dom već su stigle, baš kao i prvi beauty adventski kalendari kojima se svake godine iznova veselimo. Vrlo brzo na streaming servise stižu i novi božićni filmovi, a jedina stvar koja nam još fali da blagdanska atmosfera bude potpuna su omiljeni kolači i slatkiši koji mirišu na Božić. Jedan od tih klasika koji nas uvijek podsjeti da su blagdani blizu su omiljeni speculaas keksi.

Omiljeni keksi koji mirišu na Božić

Puni mirisnih začina, speculaas su keksi koje volimo jesti tijekom cijele godine uz kavu ili čaj, no baš zbog tih začina – cimeta, klinčića, đumbira i muškatnog oraščića – asociraju na najljepše doba godine.

Inače, Speculaas keksi potječu iz Nizozemske i tradicionalno se peku za blagdan Sv. Nikole ili za Božić. Uz one gotove koje možete kupiti, kekse možete ispeći sami kod kuće – recept donosimo ovdje.

Čokolade sa speculaas keksima

Još jedna omiljena poslastica koja nas momentalno podsjeti na blagdane su čokolade sa speculaas keksima. Ovih dana tako jedemo Dorinu Speculaas koju obožavamo zahvaljujući bijeloj mliječnoj kremi i keksu začinjenom cimetom, klinčićem, muškatnim oraščićem, đumbirom, pimentom, korijanderom i kardamomom. 

Ovih dana naišli smo i na novi okus čokoladice Duplo. Radi se o zimskoj verziji omiljene čokoladice sa speculaas keksima koju možete pronaći u Mülleru.

Još jedna čokolada koju volimo je Ritter Sport, a koja također ima zimsko pakiranje s klasičnom kombinacijom začina speculaas keksa i fine, glatke mliječne čokolade. Iako Ritter Sport Speculatius još nismo uočili na policama naših trgovina, nadamo se da će se uskoro pojaviti.

Foto: Profimedia, Instagram, Kraš, Ferrero, Ritter Sport

0