Journal.hr
Batch Bruxelles

Želimo probati sve s menija: Ovaj restoran toliko nam se svidio da već maštamo o putovanju u Bruxelles

Bruxelles je grad koji savršeno spaja šarm prošlih vremena s modernim vibracijama, čineći ga idealnim odredištem za kratka putovanja. Njegova šetališta ispunjena povijesnim zgradama, muzejima i galerijama nude bogatstvo kulture i umjetnosti. U isto vrijeme, gradske četvrti poput Ixellesa i Sablona pulsiraju životom, s brojnim kafićima, barovima i restoranima koji odražavaju raznoliku i živahnu gastro scenu. Bilo da istražujete Grand Place, uživate u belgijskim specijalitetima poput vafla i čokolade, ili se opuštate uz pivo u jednom od lokalnih pubova, Bruxelles nudi iskustvo koje zadovoljava sva osjetila.

Među brojnim restoranima koji čine ovu scenu posebnom, nama je za oko zapeo jako kul restoran, Batch. Smješten u srcu Ixellesa, ovaj restoran nas je osvojio na Instagramu svojom sofisticiranom atmosferom i kreativnim jelovnikom. S pažljivo odabranim jelima koja kombiniraju lokalne sezonske sastojke s modernim pristupom, Batch nudi iskustvo koje baš želimo doživjeti osobno.

Batch: Od jutra do večeri

Od doručka do večere, Batch ima raznoliku ponudu, koja je u svakom segmentu najbolja moguća. Dan se započinje šalicom specialty kave ili čaja te još vrućim, tek pečenim pecivima i kroasanima. Bogata ponuda doručaka i brunch jela uključuje i savršeno kuhana jaja, razne sezonske sendviče sa sourdough kruhom, buritto s jajima i slaninom, kao i domaću granolu, chia pudding i voćne kompote.

Tijekom ručka na meniju se nalaze punjene focaccie, svježe salate i juhe, dok navečer možete uživati u elegantnim jelima za dijeljenje poput steak tartara s karameliziranim lukom i gljivama.

Od 15:30 svakodnevno poslužuju i aperitivo, odnosno lagane snackove savršene kao dodatak pićima, poput mariniranih maslina, dimljenih kobasica, kruha sa smeđim maslacem ili pak indijskih oraščića prženih sa sjemenkama sezama i nori algama.

Večera je rezervirana za fina, konkretna jela poput kroketa od pečene patke, raviola od goveđeg ragua, BBQ hobotnice, janjetine i steakova.

Tu su i pažljivo osmišljeni i prezentirani sezonski deserti, a posebna se pažnja pridaje i vinima i koktelima. Svako jelo kombinira lokalne sezonske sastojke i moderan pristup, a prezentacija svakog tanjura govori koliko pažnje posvećuju detaljima. Jelovnik se mijenja na mjesečnoj bazi, a što je u aktualnoj ponudi uvijek možete provjeriti na njihovoj web stranici.

Ambijent koji zove na posjet

Ambijent restorana je izuzetno topao i ugodan, u uređenju su kombinirani elementi drva i inoxa, a rezultat je trendi mjesto koje odaje dojam nevjerojatne opuštenosti.

Batch se ponosi svojim pristupom održivosti i lokalnoj zajednici, a restoranski koncept uključuje i male, promišljene detalje poput zabrane korištenja prijenosnih računala tijekom vikenda i ručka, kako bi gosti mogli u potpunosti uživati u trenutku. Terasa koja je otvorena od 16:00 do 22:00 omogućava objedovanje na svježem zraku u mirnoj atmosferi susjedstva.

No, ono što je nas osvojilo i privuklo ovom restoranu je jednostavnost i kvaliteta koju vidimo u svakom detalju, od prezentacije jela i pića, sve do uređenja interijera.

Foto: Instagram (@batch.brussels)