Znamo gdje ćete ovih dana pojesti najbolji sladoled i kolače u Zagrebu

Znamo gdje ćete ovih dana pojesti najbolji
sladoled i kolače u Zagrebu

Slastičarnica b041 već je godinama jedna od omiljenih slatkih adresa u Zagrebu. Smještena u Masarykovoj ulici, b041 je mjesto gdje se rado okupljaju svi koji uz šalicu kave žele uživati u kuglici sladoleda ili nekom drugom slatkom zalogaju. Od čokoladnih do voćnih okusa, veganski i kremasti sladoledi u b041 osvajaju već na prvi liz, a isto možemo reći i za njihove kolače i druge slastice kojima je uistinu teško odoljeti. Ovih dana slastičarnica je svoju ponudu dodatno obogatila novim okusima sladoleda i novim slasticama pa je to bio povod da ih ponovno posjetimo i isprobamo sve novosti na meniju!

Sve samo ne obična slastičarnica

Teško da ste u šetnji centrom grada ‘fulali’ b041 pa ste sigurno već na samim ulaznim vratima primijetili da ovo nije još jedna obična slastičarnica. Interijeru na kojem je većinom radila umjetnica Ana Barbić Katičić posvećena je pažnja do posljednjeg detalja. Vlasnici su dosta surađivali i s učenicima Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn pa su neki stolovi i radovi na zidovima upravo njihovi završni radovi.

Vlasnici su pri uređenju htjeli oživjeti neka stara zagrebačka vremena, što ćete primijetiti čim uđete u slastičarnicu. Sve je na neki način povezano sa Zagrebom iz doba 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Odmah će vam u oko upasti zid koji je zapravo mapa kultnih zagrebačkih mjesta poput Kaveza, Blata i Zvečke. Uočit ćete i stripove poput Modre laste, a primijetit ćete i poveznicu s glazbom – od lustera od audio kaseta do loga slastičarnice koji je napravljen u obliku gramofonske ploče. 041 u imenu slastičarnice dolazi od nekadašnjeg pozivnog broja za Zagreb, a ujedno je i naziv Azrine pjesme. Dakle, svaki kutak u ovom prostoru priča svoju priču.

Novi okusi najukusnijih sladoleda

A svoju priču pričaju i razni okusi sladoleda i slastica koji su pripremljeni s puno ljubavi i od najboljih sastojaka. Kokos, limeta i crveni papar novi je okus u ponudi slastičarnice b041, a oduševit će svakoga, pa čak i onoga kojemu će se crveni papar i sladoled na prvu učiniti kao nešto nespojivo. ACE je još jedan novi okus iz njihove vitrine, a predstavlja savršenu kombinaciju naranče, mrkve i limuna, idealnu za vruće dane pred nama. Predlažemo da ga probate s novim kremastim voćnim okusima manga i crnog ribiza ili odaberite jedan od čokoladnih klasika. Kuglica sladoleda košta 12 kuna, dok ćete dvije kuglice platiti 22 kune.

Kokos, limeta i crveni papar/Crni ribiz
ACE/Jabuka-limeta

Kolači, keksi i slastice

Kad su u pitanju novi kolači i slastice, ljubitelje cheesecakea oduševit će verzija sa slanom karamelom čiju podlogu čine domaći keksi. Novost je i torta od mrkve s orasima i kukuruznim brašnom zbog čega je bezglutenska. Crumble s malinama i bademom idealan je za doručak ili snack uz kavu, a po želji ga možete jesti s kuglicom sladoleda na vrhu. Radi se o veganskom proizvodu, bez brašna i glutena. Torte koštaju 22 kune, a crumble 19 kuna.

Cheesecake od slane karamele
Crumble malina – badem

Osim svih ovih novih slatkih zalogaja, nismo mogli odoljeti, a da ne isprobamo i fine kekse koje b041 ima u ponudi – čoko keks i keks malinica idealni su za grickanje uz kavu ili čaj, baš kao i veganski zobeni keks i jaffa muffin. Svaki košta manje od 10 kuna, a toliko su ukusni da ćete ih sigurno kupiti više od jednog. Svoj slatki obilazak slastičarnice zaključili smo browniejem sa sladoledom, njihovim najprodavanijim i najpopularnijim kolačem. Brownie dolazi u dvije verzije – onoj čokoladnoj i verziji s marmeladom od šumskog voća.

Brownie sa sladoledom

Koju god od navedenih slastica i sladoleda odaberete, nećete pogriješiti i uvijek ćete se vraćati po još. Novo u ponudi je i popularna Dalgona kava koja se dogodila sasvim spontano i kao mini eksperiment za uvijek kreativno osoblje poznate slastičarnice.

Za slučaj da ju još niste ‘otkrili’, adresa je Masarykova 25, a mi vam preporučamo da ju što prije posjetite i uživate u najfinijim slatkim zalogajima u gradu!

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori