Najbolji zalogaji u gradu: guštanje bez grižnje savjesti u sladoledima slastičarnice Chocolat 041

Najbolji zalogaji u gradu: guštanje bez grižnje savjesti u sladoledima slastičarnice Chocolat 041

U potrazi za slobodnim mjestom na prepunim gradskim terasama ispod nekog suncobrana, a motivirani vrućinom gradskog asfalta – glavom nam se motala samo jedna stvar: ledeni sladoled. On je ujedno i simbol ljetnih mjeseci, ali i najbolji saveznik u bijegu od vrućina. Chocolat 041 je zagrebačka slastičarnica u kojoj ste možda već i bili, a čiji divan Instagram profil niste mogli ne zamijetiti. Isprobali smo čokoladne i voćne okuse za potrebe slikanja, a nakon odlaganja fotoaparata nastavili smo guštati u kuglicama koje su samo stizale. Do savršenstva uglancana vitrina krije razne kombinacije okusa koje su jednostavne, a opet zanimljive. Zavirili smo iza stakla, a u nastavku doznajte zašto su baš ovo najbolji ‘sladoledni’ zalogaji u gradu.

Chocolat 041 veganski sladoledi su potpuni hedonizam

Već na samom pragu primijetit ćete da ovo nije obična slastičarnica. Interijeru je posvećena pažnja do posljednjeg detalja. Industrijski štih s edgy pomakom čine Chocolat 041 u Masarykovoj ulici mjestom gdje se rado okupljaju studenti, poslovnjaci i svi oni koji uz šalicu kave žele uživati u kuglici pravog sladoleda. Zašto ‘pravog’? Jer se u receptu koriste samo najbolji sastojci. Uređenju su doprinijeli brojni mladi talentirani ljudi, a svaki kutak priča svoju priču.

Sigurno se sjećate ljetnih praznika nakon završetka škole i kupovine onih ledenih lizalica za koje smo bili uvjereni da su sladoled. Mnogi u tom uvjerenju žive do danas, da je sladoled ustvari ledena smjesa s malo okusa. Ako ste isprobali onaj u susjednoj Italiji, vjerojatno ste shvatili u kakvoj ste zabludi bili cijelo ovo vrijeme. Upravo je jedan talijanski chef s dugogodišnjim iskustvom osmislio raskošne, a jednostavne okuse za Chocolat 041.

Raskošna tekstura i okus koji ćete još dugo pamtiti

Vrućine nas često tjeraju da svoj sladoled poližemo brzinski, barem onaj u kornetu ako ne želimo ljepljive ruke i mrlje na košulji. No, mi smo u Chocolat 041 slastičarnici uživali polako. Naime, već neko vrijeme rade na receptima za veganske sladolede kako bi ih doveli do savršenstva.

U divnoj vitrini čeka vas nekoliko okusa, a simpatično osoblje rado će vam dati žličicu i da ih isprobate. Osim u čašici i standardnom kornetu u ponudi su i oni bezglutenski korneti za osobe koje ga izbjegavaju. Pripremljeni su s puno ljubavi i na sastojcima se ne štedi što ćete vidjeti na teksturi i rapsodiji okusa koji u ustima ostaje još dugo. Veganski sladoled i bezglutenski kornet zvuče kao najbolji ljetni zalogaj u kojem ćemo bez grižnje savjesti uživati cijelog ljeta.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori