Prvo mjesto u Zagrebu na kojem možete uživati u Dalgona kavi

Prvo mjesto u Zagrebu na kojem možete
uživati u Dalgona kavi

Posljednjih tjedana svi piju Dalgonu, novu hit kavu koju je moguće napraviti i kod kuće, no nas je zanimalo vidjeti kada će ju u svoju ponudu uvrstiti i neki domaći kafić ili slastičarna.

ŠTO JE TO UOPĆE DALGONA KAVA?

Dalgona kava postala je hit u vrijeme izolacije, kada smo spriječeni u odlasku do omiljenog kvartovskog kafića u kojem imamo naviku satima ispijati svoj omiljeni kofeinski napitak. Netko se dosjetio ovog kućnog recepta, koji vrlo vjerojatno nije uopće nov, jer ovakvi tipovi ‘kave’ već su dobro poznati u svijetu. Dalgona kava naziva se i grčkim frapeom ili grčkom ledenom kavom, poznata je i kao Phenti hui coffee u Indiji, gdje se zapravo smatra ručno tučenim ledenim cappuccinom… Da istražimo u bilo kojoj drugoj zemlji, vjerojatno bismo ju opet našli u ovoj ili onoj varijanti. Dakle, tip kao takav dobro nam je poznat, uostalom i sami ljeti pijemo ledenu kavu, no Dalgona kava postala je viralna senzacija upravo zbog toga jer djeluje tako slasno i dekadentno, u trenucima kada smo kod kuće i zbilja nam fali malo uzbuđenja u životu. Njenoj rasprostranjenosti u svijetu ovih dana svakako pridonosi činjenica da ju se može napraviti kod kuće, i to u tren oka, s dobro nam poznatim sastojcima, poput instant kave.

GDJE JU ISPROBATI U ZAGREBU?

Ako se želite prepustiti u ruke profesionalaca kada je riječ o Dalgona kavi, sada to možete učiniti i u Zagrebu, jer ovaj hit napitak u svoju je ponudu upravo uvela slastičarna b041 u Masarykovoj ulici 25. Sutra vam donosimo sve o njihovoj novoj ponudi ususret ljetu 2020., a uz sve planirane slastice i sladolede kojima su odlučili obogatiti svoje slatke vitrine, Dalgona se dogodila sasvim spontano i kao mini eksperiment za uvijek kreativno osoblje poznate slastičarne. U ponudi je službeno od danas, a i mi ju jedva čekamo isprobati!

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori