Doček Nove godine kao nikada do sada

Doček Nove godine kao nikada do sada

Većina će se složiti da je 2020. godina bila kao nijedna do sada, a u takvom će, “revijalnom” tonu i završiti. Sentiment s kojim što prije želimo pobjeći od svih nemilih događaja koji su pogodili Hrvatsku i svijet vlada već nekoliko mjeseci, a sada je kulminirao novim potresima, razaranjima i pandemijom koja ne jenjava. Već danima se pitamo koliko još i nadamo se da se ništa od navedenog neće ponoviti.

Stoga je razumljivo da 2020. želimo što prije ostaviti u prošlosti te se okrenuti ljepšim danima kojima se nadamo u 2021. godini. S tom velikom željom u kojoj smo svi ujedinjeni otkucat će i ponoć te se zaokružiti doček kakav svakako nismo planirali. Ove godine neće biti već uobičajenih proslava na gradskim trgovima, u brojnim klubovima i restoranima. Korona je ograničila i sve kućne tulume i okupljanja uživo, vatromet i petarde su nešto što sada ne želimo ni čuti – zapravo jedino što želimo je biti u društvu partnera ili najbliže obitelji, u pidžami, s grickalicama, šampanjcem i s dobrim rasporedom filmova na televiziji.

No to ne znači da se sa svima koji nisu u vašem kućanstvu ne možete sastati virtualno te obilježiti ulazak u 2021.

Kako ćemo obilježiti Novu godinu?

U vidu svih ružnih vijesti koje su ovih dana zadesile Hrvatsku, nije nam do slavlja i grandioznih dočeka. Utoliko možda i bolje što smo u većini ograničeni. No nekoliko stvari možete učiniti i uljepšati kraj godine drugima i sebi.

Kako god odlučili proslaviti Novu godinu, jedno je sigurno – u ponoć ćemo kucnuti čaše s nadom u bolje sutra!

Donirajte

Devastirajući potresi koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju ostavili su mnoge brez krova nad glavom i osnovnih stvari za život. Kako, što i gdje donirati doznajte na linku. Osim toga, možete donirati i nekoj od udruga po svojem izboru te tako nekome olakšati dane.

Zapišite svoje želje

Ispišite svoje želje jedan za drugoga na papiriće te ih čitajte na glas – runda pozitive nikad nije višak.

Napravite spomenar sa svim lijepim sjećanjima na 2020.

Možda je beba napravila prve korake, proveli ste lijepo ljeto, naučili nešto novo… Sigurno je bilo nekoliko trenutaka za pamćenje!

Pripremite staklenku u koju ćete spremati sitnice koje će vam obilježiti 2021.

Pa onda 2022. godinu možete dočekati veseleći se svim tim predmetima.

Razgovarajte o novogodišnjim odlukama

Ove godine su sigurno drugačije!

Naručite hranu iz obližnjeg restorana

Podržite lokalne restorane koji su trenutno zatvoreni svojom narudžbom – i opustite se bez kuhanja.

Pogledajte dobar film

Ili još bolje – organizirajte virtualni filmski maraton s prijateljima. Spojite se u jedan videopoziv, gledajte i komentirajte filmove. Tu su naši prijedlozi.

Nazdravite s koktelom koji ste sami smiksali

Postanite koktel-majstor. Kupite sastojke i napravite svoj najdraži koktel.

I najvažnije…

Opustite se, barem na tren.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori