Filmovi koji će upotpuniti doček Nove godine kod kuće
Filmovi koji će upotpuniti doček Nove godine kod kuće

Filmovi koji će upotpuniti doček
Nove godine kod kuće

Godina na izmaku sa sobom je donijela mnoge promjene, izazove, ali i lijepe stvari. Svatko će ju pamtiti po nečemu. Mnogi će od nas novu 2024. dočekati na gradskim trgovima, koncertima ili velikim tulumima.

Dobri filmovi za doček kod kuće

Ipak, neki više vole intimnija druženja, stoga će ponoć dočekati kod kuće. Takav doček donosi manju dozu stresa nego pripreme za velika događanja i sve što nam treba je dobro društvo, pidžama party, ukusan pladanj snackova i – dobar film. Filmovi za doček Nove godine odličan su način na koji možete večer provesti okruženi najdražim ljudima.

Filmovi koji će upotpuniti doček Nove godine kod kuće

Filmski klasici

Imajući to na umu, pripremili smo popis filmova za doček Nove godine kod kuće kako bismo vas opskrbili zabavom koja ističe praznik završetaka i početaka. Na našem su se popisu našle klasične romantične komedije koje kulminiraju ponoćnim poljupcima, nostalgičnom crno-bijelom kinematografijom, obiteljskim filmovima i pokojim akcijskim filmom, dramom i mjuziklom, a možete ih pronaći na raznim streaming platformama.

Sve što vam treba jest topla dekica, šampanjac i uživajte u omiljenom filmskom klasiku dok vas lampice s bora obasjavaju.

Profimedia

Najbolji filmovi za doček Nove godine

Filmski maraton za novogodišnju noć bit će točka na ‘i’ cozy dočeku, a uz šarmantne filmove sigurni smo da će večer proći u izvrsnom raspoloženju. Iako će se na televiziji prikazivati bogati novogodišnji program s organiziranim prijenosom koncerata, mi ćemo radije odabrati filmske klasike i druge filmove koji će nam skrenuti misli i nasmijati nas. Stoga se udobno smjestite i pogledajte koji su se filmovi za doček Nove godine našli na našem popisu.

New Year’s Eve

Film New Year’s Eve slavi ljubav, nadu, opraštanje i nove početke. Priča je to o parovima, samcima i čaroliji New Yorka u najluđoj noći u godini. Ovaj je film okupio mnoge velike filmske zvijezde kao što su Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank i Sofia Vergara.

IMDb

When Harry Met Sally

Ljubavna filmska razglednica iz New Yorka s Meg Ryan u glavnoj ulozi. Uz divne prizore jesenskog New Yorka i modu s kraja osamdesetih, film nam donosi priču o Harryju i Sally koji tijekom godina razvijaju vrlo blizak prijateljski odnos. Vječni romantični klasik, međutim, testira njihovo prijateljstvo nakon jedne večeri slabosti nakon koje će se morati pitati mogu li ostati prijatelji ili je vrijeme da si priznaju da su jednostavno savršeni jedno za drugo?

Profimedia

The Apartment

Na listi nam se našao i long-time favorit smješten u blagdanskom razdoblju. U pitanju je romantična komedija iz 60-ih godina koja donosi šarm, humor i zvijezde tog vremena. U režiji Billyja Wildera, film donosi glumačke izvedbe hollywoodskih velikana kao što su Shirley MacLaine i Jack Lemmon. Sve se vrti oko C.C. Baxtera, poslovnjaka koji napreduje u karijeri iz bizarnog razloga – svojim nadređenima daje stan na korištenje kako bi nesmetano mogli imati ljubavne afere. No, ne sluti da će ga taj stan na kraju spojiti s Fran Kubelik, ljubavnicom njegovog šefa, prema kojoj ima osjećaje. Divan film bio je prava senzacija svojevremeno pa je na Oscarima 1961. bio nominiran za najbolji film, redatelja i scenarij, dok su Lemmon i MacLaine dobili Zlatne globuse za svoje izvedbe.

Bridget Jones’s Diary

Britanska romantična komedija je vjerojatno najbolji feel-good film koji ćete pogledati. Simpatična Bridget Jones, žena u tridesetima koja gotovo uvijek ima višak kilograma, voli popiti čašu više i nema sreće u ljubavi jedna je od najslavnijih i nama najdražih filmskih protagonistica. Film prati Bridgetin život u Londonu, njezin odnos s prijateljima i obitelji, a ponajviše neobičan ljubavni trokut u kojem se nađe. Onaj između šarmantnog i karizmatičnog Daniela Cleavera, svog šefa i mirnog, pomalo ukočenog Marka Darcyja. Zaista, ovaj je film teško nadmašiti kao najbolju novogodišnju opciju.

Profimedia

About Time

Ima nešto posebno u gledanju filmova o putovanju kroz vrijeme na samom kraju godine. U moru takvih koji su nam počeli pristizati nakon popularnog Time Travelers Wife, About Time se nametnuo kao naš favorit. Dirljiv film s jednostavno neodoljivim glumačkim izvedbama Rachel McAdams i Domhnalla Gleesona donosi priču o Timu Lakeu, mladiću koji otkriva da, kao i svoj otac, može putovati kroz vrijeme. Iako ne može promijeniti povijest, ima sposobnosti povući razne odluke, promijeniti ih i tako kreirati sadašnjost kakvu želi. Međutim, ta neobična moć još uvijek ga ne može obraniti od situacija i doživljaja koji mu, kao i svima, donosi život.

IMDb

Four Rooms

Radnja ovog filma smještena je u hotel “Mon Signor” koji je 40-ih i 50-ih bio omiljeno svratište holivudske elite. Ted (T. Roth) se na Staru godinu tamo zapošljava kao recepcioner i već prvog radnog dana doživljava četiri bizarne dogodovštine (od kojih je svaku napisao i režirao drugi režiser).

Ocean’s Eleven (2001)

Tek što je izašao na uvjetnu slobodu pljačkaš Danny Ocean (George Clooney) planira istodobno opljačkati tri casina u Las Vegasu. Još je zanimljivije da su oni u vlasništvu poduzetnika Terryja Benedicta, koji je nedavno započeo ljubavnu vezu s Dannyjevom bivšom suprugom Tess (Julia Roberts). Ocean okuplja ekipu od jedanaest vrhunskih profesionalaca s kojima na Silvestrovo planira jednu od svojih najambicioznijih pljački. Ovaj film okupio je velika glumačka lica čija je izvedba izvanredna.

IMDb

Holidate

Emma Roberts u još jednom ‘i’m not like other girls’ tipu filma! Ovog je puta to Holidate koji se smjestio u naše najdraže romantične božićne filmove Netflixove produkcije. Sloane i Jackson mrze blagdane. Konstantno su sami ili izlaze na čudne spojeve, no kad se jednom ovo dvoje stranaca upozna na lošoj božićnoj proslavi, dogovore se da će biti partneri (Holidate) jedno drugom na svakoj idućoj proslavi i prigodi.

Možete pretpostaviti da će ih čak i mržnja prema blagdanima upravo na kraju i romantično povezati.

IMDb

The Great Gatsby

Od svih filmova, ovaj vas zasigurno najviše uljuljati u novogodišnje raspolože uz prizore i scene raskošnih tuluma u vili gospodina Gatsbyja. Filmska inačica jednog od najpopularnijih klasika svjetske književnosti u glavnim ulogama donosi Leonarda DiCaprija kao tajanstvenog Gatsbyja, Carey Mulligan kao njegovu najveću ljubav Daisy i Tobyja Maguiera kao Nicka Carrawayja. Estetski raskošan i eklektičan, uz dirljivu ljubavnu priču, u filmu će uživati svi obožavatelji ljubavnih drama i Francisa Scotta Fitzgeralda.

Profimedia
Profimedia

High School Musical

Film je to koji je proslavio Zaca Efrona i Vanessu Hudgens. Troy Bolton (Z. Efron) glavna je faca školske košarkaške reprezentacije, a Gabriela Montez (V. A. Hudgens) sramežljiva učenica. Između njih se u međuvremenu događa ljubav. Sve eskalira na dan kada Troyeva ekipa igra odlučujuću utakmicu, a kazališna družina održava premijeru novoga mjuzikla.

Profimedia

Trading Places

Niste raspoloženi za novogodišnju romansu? Odaberite novogodišnju komediju Trading Places. Klasik je to u kojem Dan Aykroyd i Eddie Murphy glume dvojicu muškaraca koji su se našli u eksperimentu. Billy Ray Valentine (Murphy) iščupan je s ulice New Yorka i postavljen na poziciju brokera. Film je to koji potiče na razmišljanje o velikodušnosti, siromaštvu i iskupljenju.

About a Boy

Još jedan film s kojim ne možete pogriješiti – duhovita drama iz 2002. godine donosi još jednu odličnu ulogu Hugha Granta. Uz njega je u glavnoj ulozi Nicholas Hoult koji se ovim filmom nametnuo kao jedan od najzanimljivijih dječjih glumaca, a danas samo da je među rijetkima koji je uspio ostvariti zaista zavidnu glumačku karijeru. Film je osvojio niz priznanja, bio je nominiran za Oscara za najbolji scenarij, Toni Collette osvojila je BAFTA-u, a Hugh Grant nominaciju za Zlatni globus. Britanski hit vrti se oko hladnog i otuđenog Willa (Grant) koji nije nimalo srdačan, obiteljski i topli tip. Nikad nije htio imati obitelj, ali kad mu u život uđe mali Marcus (Hoult) i odlučan je u tome da njih dvoje postanu prijatelji, Willu će se život potpuno promijeniti.

IMDb

Carol

Adaptacija romana Cijena soli, čuvene Patricije Highsmith, prati dvije žene različitog porijekla koje započnu ljubavnu aferu u New Yorku 1950-ih. Mlada žena u svojim 20-ima, Therese Belivet (Rooney Mara ) je prodavačica na Manhattanu. U njezin život sasvim slučajni uđe Carol (Cate Blanchett), nezadovoljna kućanica iz New Jerseyja. Ubrzo, ove dvije žene počet će se zaljubljivati.

IMDb

Sleepless in Seattle

Romansa u Seattleu, tj. Sleepless in Seattle film je iz 1993. godine, koji je napisala i režirala Nora Ephron. Romantična je to komedija u kojoj glavne likove glume Tom Hanks i Meg Ryan. Razdvojeni su skoro cijeli film, da bi se napokon sreli na samom kraju filma. Prekrasna je to ljubavna priča koja se djelomično bazira i na klasiku iz 1957. – An Affair to Remember s Caryjem Grantom i Deborah Kerr.

IMDb
Profimedia

Sex and the City

Sjajna filmska verzija serije koja prati nezgode, ljubavi i prijateljstva koje su doživjele protagonistice ove kultne serije, a pokriva sve teme koje se provlače tijekom sezona – od Tjedna mode u veljači do posljednjeg dana u prosincu. No scena tijekom koje se Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) bori sa snijegom kako bi dočekala Novu godinu s najboljom prijateljicom Mirandom Hobbes (Cynthia Nixon), dok u pozadini svira Auld Lang Syne, dovoljan je razlog da pogledate ovaj film.

Priča Carrie, Samanthe (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) i Mirande nastavlja se četiri godine nakon završetka hit serije, a naše najdraže modne djevojke nastavljaju žonglirati poslovima, prijateljstvima, majčinstvom, brakom i nekretninama na Manhattanu.

IMDb

Nadamo se da su se na popisu pronašli i filmovi za doček Nove godine koje ćete sutra s veseljem rado pogledati, pa makar i ponovo. Želimo vam sretnu i uspješnu novu!

Foto: Profimedia, IMDB, YouTube, Pexels

Učitati još
Zatvori