Što je ‘catio space’ i zašto je baš proljeće idealno za napraviti jedan?

Što je ‘catio space’ i zašto je baš proljeće idealno za napraviti jedan?

S promjenom godišnjeg doba u potrazi smo za novim trendovima. Jedan od najsvježijih, koji će nesumnjivo zatrpati društvene mreže uskoro je i catio space. Možda već i možete pretpostaviti o čemu je riječ, a ako imate macu za kućnog ljubimca zašto ju ne biste razveselili ovog proljeća? Poigrajte se jastucima, grebalicama, dekorativnom rasvjetom..

Naime, catio je mjesto idealno za vrt ili balkon. Ako živite u stanu i još k tome često izbivate iz doma, vašoj mezimici sigurno nedostaje vremena na svježem zraku. Svaki vlasnik složit će se da je dobrobit životinje na prvom mjestu, a u posljednje vrijeme se sve veći naglasak stavlja na ‘wellbeing’ kao jedan od glavnih preduvjeta za sretan život ljubimca.

Catio space – omiljeno mjesto za tople dane

Posljednji novitet u pet industriji, točnije, kada govorimo o kućnim mačkama, su catio spaces. Dizajnom se razlikuju, a uz malo dobre volje i mašte sami možete napraviti vlastitu strukturu, nekoliko ideja potražite ovdje. Catio kutak u vrtu ili na terasi ubrzo će postati omiljeno mjesto za odmor vaše mezimice u nadolazećoj sezoni. Iskoristite potencijal okućnice te ‘instalirajte’ kućicu za macu dovoljno veliku za skakanje, penjanje i igranje. Ako vam pak nedostaje kvadrata ili ste se odlučili za varijantu na balkonu, ne brinite, pregršt je ideja za manje kaveze koji će vašem ljubimcu pružiti maksimalan užitak na proljetnom zraku.

Inspiracija za DIY projekt

Na Instagramu smo pod hashtagom pronašli brojne ideje i krasne catio ‘domove’. Kreativni vlasnici pofotkali su najljepše rukotvorine i objavili ih na svojim profilima. Trend koji će sigurno razveseliti svakoga tko se bori s grižnjom savjesti da je ljubimac previše vremena u zatvorenom i usamljen, donosi efektno i jednostavno rješenje. Poigrajte se materijalima i prilagodite kućicu estetici eksterijera vašeg doma. S drvetom kao glavnim nosivim materijalom ne možete pogriješiti. Svakako ne zaboravite na kvalitetnu mrežicu kako maca ne bi pobjegla iz dvorišta dok vrijeme bez nadzora provodio u svom najdražem kutku u domu, catio space-u.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori