Za bolje povezivanje vježbajte jogu s vašim psom
Za bolje povezivanje vježbajte jogu s vašim psom

Za bolje povezivanje vježbajte
jogu s vašim psom

Prakticiranje joge u svakodnevnom životu postala je uobičajena praksa među mnogim urbanim ljudima. Kako i ne bi kada nas svakodnevni stres, tisuće obaveza i nedostatak slobodnog vremena često uhvati u žrvanj.Osim što je sjajna fizička aktivnost, njezini benefiti očituju se i kroz usvajanje tehnika disanja, koje nam pomažu pri mnogim svakodnevnim aktivnostima, ali i pri definiranju dobre linije. No, kada nas joga može zbližiti s našim kućnim ljubimcima, to je tek next level. Sigurno ste na internetu primijetili mnogo ljudi koji prakticiraju jogu sa svojim psima, ako se želite i vi okušati donosimo kako i zašto.

Joga kao učiteljica života

Suvremeni način života često donosi stres, tjeskobu i napetost, a joga pruža oazu mira, ravnoteže i introspekcije. Kroz vježbe disanja, položaje tijela i meditaciju, joga nudi holistički pristup koji povezuje tijelo, um i duh. Ova drevna indijska vještina je više od vježbanja, njome proučavate vlastito unutarnje blagostanje, a prakticirati ju mogu svi, pa čak i vaši četveronožni prijatelji.

Joga sa psima

Joga sa psima postaje sve popularnija zbog svoje jedinstvene kombinacije tjelesnih vježbi, disanja i povezanosti s kućnim ljubimcima. Ona jača vezu između vas i vašeg psa, a kroz zajedničke vježbe, stvarate emocionalnu povezanost koja produbljuje vaš odnos. Osim odnosa pomaže vam da budete aktivni zajedno s vašim psom. Ovisno o veličini i pasmini, psi mogu sudjelovati u različitim vježbama koje potiču pokretljivost i fleksibilnost. Kako je joga poznata po svojoj sposobnosti smanjenja stresa, a kada se kombinira s prisutnošću vašeg psa, može pridonijeti dubokom osjećaju smirenosti i opuštanja.

Vježbanje discipline i opuštanja

Kroz vježbe joge, psi uče biti mirni i koncentrirani, što može poboljšati njihovu opću disciplinu. Psi su prirodno igrački i znatiželjni, a jogom im pružate priliku da se igraju na nov i zanimljiv način, te tako potičete njihovu radost i sreću. Ovo su samo neke od vježbi koje možete raditi sa svojim psima, a kao i u svakoj drugoj vrsti treninga, budite strpljivi i ustrajni.

Pasji pozdrav suncu: Poznata joga poza prilagođena je psima. Neka vaš pas stoji s prednjim nogama raširenim, dok mu leđa ostaju ravna. Vi možete izvoditi klasičnu pozu Pozdrava Suncu.

Kobra za pse: Lezite na trbuh i podignite gornji dio tijela dok podupirete sebe rukama, a pas može sjesti ili leći ispod vašeg tijela, osjećajući vašu toplinu.

Pseći pozdrav Mjesecu: Kada sjedite u položaju lotosa, pozovite svog psa da sjedne između vaših nogu. Neka podigne prednje noge prema gore, simulirajući “pozdrav mjesecu.”

Grljenje psa: Stojeći ili sjedeći, zagrlite svog psa oko vrata i pustite ga da vam se njiše tijekom nekoliko minuta. Ovo je odlična vježba za opuštanje i povezivanje.

Učitati još
Zatvori