Jesenski festival koji volimo: Bučijada se po 18. put vraća u Ivanić Grad
Jesenski festival koji volimo: Bučijada se po 18. put vraća u Ivanić Grad

Jesenski festival koji volimo: Bučijada se
po 18. put vraća u Ivanić Grad

Bučijada se po 18. put vraća u Ivanić Grad. Najposjećenija turističko- gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine na više lokacija u gradu.

Na ovogodišnjem izdanju će se predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija. Svečano otvorenje 18. Bučijade održat će se u subotu, 1. listopada u 11:00 sati na glavnoj pozornici smještenoj  na Trgu Vladimira Nazora.

bučijada

Večer prije samog otvaranja, u petak, na glavnoj pozornici očekuje nas koncert grupe Detour. U subotu će na istoj lokaciji zapjevati Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Glavna zvijezda Bučijade svake je godine pomno odabrani kum ili kuma, a ovoga puta tu će prestižnu titulu ponijeti sportski novinar Marko Šepat, čiji dolazak se očekuje na glavnoj pozornici u nedjelju.

Organizatori pozivaju sve da dođu u Ivanić-Grad i uživaju u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče.

U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica možete razgledati izložbu o bučama. Isprobajte vožnju buča kočijom pored Vatrogasnog doma, te posjetite izložbe i radionice u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu.

bučijada

Svakako ne zaboravite posjetiti i prvi posavski kukuruzni labirint Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada.

Motiv kukuruznog labirinta preuzet je s posavske narodne nošnje Hrvatica, karakteristične za ovaj dio Posavine, čime je dobivena dodatna povezanost s lokalnim kulturno- povijesnom baštinom. Naravno, za ovu priliku labirint će osvanuti u novom ruhu, prigodno ukrašen bučama.

bučijada

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako ne zaboravite i na Bučko Express, koji u subotu i nedjelju kreće s Glavnog kolodvora u 9:20h, s povratkom u 18:07h.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori