Jesenski festival koji volimo: Bučijada se po 19. put vraća u Ivanić Grad
Jesenski festival koji volimo: Bučijada se po 19. put vraća u Ivanić Grad

Jesenski festival koji volimo: Bučijada se
po 19. put vraća u Ivanić Grad

Bučijada se po 19. put vraća u Ivanić Grad. Najposjećenija turističko- gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 6. do 8. listopada 2023. godine na više lokacija u gradu.

Na ovogodišnjem izdanju će se predstaviti više od 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. Mnoštvo dekoracija od buča biti će postavljeno u središnjem gradskom parku, zajedno sa photo i selfie punktovima, a na temu ukrašavanja održat će se i radionica s poznatom voditeljicom emisije Vrtlarica na televiziji, Kornelijom Benyovsky Šoštarić.

Bučijada Ivanić Grad
Bučijada Ivanić Grad

Glazbeni dio programa kreće u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora u 21 sat. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić, te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori. U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe.

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi kada će se moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike bit će vožnja buča kočijom kroz grad.

Bučijada Ivanić Grad
Bučijada Ivanić Grad

Organizatori pozivaju sve da dođu u Ivanić-Grad i uživaju u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče. U ponudi će biti i bučino ulje te nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i spomenutim bučinim uljem.

Bogatu gastronomsku ponudu dodatno će začiniti Show cooking sa chefovima Melikorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Poznati hrvatski kuhari i savjetnici u subotu od 12 do 14 sati pripremat će specijalitete od buča.

Bučijada
Bučijada Ivanić Grad

Svakako ne zaboravite posjetiti i prvi posavski kukuruzni labirint Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada.

Motiv kukuruznog labirinta preuzet je s posavske narodne nošnje Hrvatica, karakteristične za ovaj dio Posavine, čime je dobivena dodatna povezanost s lokalnim kulturno- povijesnom baštinom. Naravno, za ovu priliku labirint će osvanuti u novom ruhu, prigodno ukrašen bučama.

Za kraj jedna opća informacija, parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako iskoristite Bučko Express.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori