Još nije službeno počeo, a zagrebački Advent već je proglašen jednim od najboljih na svijetu
Još nije službeno počeo, a zagrebački Advent već je proglašen jednim od najboljih na svijetu

Još nije službeno počeo, a zagrebački Advent već je proglašen jednim od najboljih na svijetu

Manifestacija Advent u Zagrebu službeno će započeti 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024. godine. No, velika vijest stigla je i prije njezinog službenog otvaranja. Naime, prestižni Financial Times manifestaciju Advent u Zagrebu uvrstio je među 10 najboljih božićnih sajmova na svijetu.

U opisu ove odluke istaknuli su kako božićne aktivnosti nisu rezervirane za samo jedno mjesto, već božićni duh preuzima cijeli grad. Nisu propustili istaknuti kako posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, predvođena domaćim poslasticama poput fritula i sarme. Od lokacija koje vrijedi posjetiti istaknuli su Zrinjevac, Trg bana Jelačića i Caffe de Matoš, a kao nezaobilazna destinacija na ovogodišnjem Adventu navedeno je Fuliranje.

Advent Zagreb

Program otvorenja

Podsjetimo, službeni program Adventa u Zagrebu započet će u subotu, 2. prosinca kada će se, kao i svake godine, upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30 sati.

A ni ovaj Advent u Zagrebu neće proći bez omiljenog Ledenog parka na Tomislavcu. Njegovo svečano otvorenje planirano je od 18:30 sati uz spektakularnu umjetničku reviju na ledu i paljenje lampica u cijelom parku. Ledeni park, već devetu godinu zaredom, nezaobilazna je adventska lokacija, a ove godine se otvara uz program pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad, klizačice sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice i goste iznenađenja.

Nakon otvorenja Ledenog parka, slijedi paljenje lampica na Zrinjevcu oko 19:45 sati, uz glazbeni program. Svi detalji ovogodišnjeg izdanja Adventa u Zagrebu čekaju vas ovdje.

Advent Zagreb

Glavni noviteti

Trenutno je u tijeku svojevrsno zagrijavanje, odnosno takozvani warm up period koji traje od 29. studenog do 2. prosinca. Svrha je omogućiti nositeljima lokacija pružanje usluga par dana prije službenog početka Adventa kao pripremu za rad.

Veliki novitet ovogodišnjeg Adventa zasigurno je premještanje sadržaja s Gornjeg grada. Tim povodom otvorena je nova adventska lokacija smještena u novootvorenoj pješačkoj zoni Masarykove ulice. Tamo nas čekaju Matoš & mačke. Na istočni dio Trga bana Jelačića tako nam stiže Baš Naš Advent u kojem smo proteklih godina uživali na platou Gradec.

Foto:  Julien Duval

Učitati još
Zatvori