4 detalja za najudobniju sobu na svijetu

S promjenom godišnjeg doba sve više vremena provodimo kod kuće. Sjedenje na terasama i upijanje sunca, zamijenili su kreveti i sofe pa udobno zavaljeni gledamo filmove i serije, čitamo knjige i nadoknađujemo sve sate sna koje smo možda ljetos preskočili.

Jeste li primijetili kako izgled sobe često pridonosi vašem raspoloženju? Kaotični interijeri u vama će izazivati kaos, što znači da se treba potruditi kreirati ugodan prostor u kojem ćete željeti boraviti stalno. Ako krevet ili kauč učinite mekanim uz brojne jastuke i dekice, s čupavim tepihom pod nogama i svjetlom koje kreira atmosferu, kišni dani i hladne noći više neće biti tako depresivni.

Atmosferična boja

Tamnije boje zidova sve su više u trendu. Nijanse sive, duboke plave ili zelene stvorit će smirujuću oazu, a upravo one dominiraju ove sezone. Razmislite i o tapetama!

Dekice i mekana posteljina

Što se više okružite mekanim jastucima, posteljinom i pletenim dekicama u slojevima, to će izležavanje biti bolje. Lan je primjerice hit ove zime, pokušajte za promjenu kupiti baš lanene navlake jer jako dobro zadržavaju toplinu.

Čupavi tepih

U podnožju kreveta, kao centar spavaće ili dnevne sobe, čupavi tepih pružit će mekani i topli oslonac nogama u hladnijim godišnjim dobima. Također, pridonosi sveukupnom dojmu sobe i poziva na opuštanje.

Mood light

Atmosferično svjetlo može biti što god poželite – od slatke lampice kraj uzglavlja, svjećica na policama, pa sve do neonskih znakova koji mogu ispisivati razne poruke. Važno je da je svjetlo prigušeno i toplo, tek kada vam treba za čitanje razmislite o konkretnijoj rasvjeti.

Foto: Instagram

0
1 Response