Boje zidova koje će dominirati ove sezone

Ovogodišnja paleta boja za zidove donosi neke nove, ali i priziva stare, zapravo klasične trendove. Snažni, jaki srednji tonovi pomiješani su s mliječnim, pastelnim tonovima što stvara jednu smireniju, romantičnu varijantu zidnog bojanja.

Prirodne boje, retro utjecaji s mekanim podtonovima su trenutno najtčniji opisi trenda u interijeru. Tako prevladavaju smirenije i zagasitije varijante ružičaste, žute, zelene, plave, ljubičaste, sive, a klasična bijela je, izgleda, zauvijek prisutna. No, ove sezone u posebnijoj, alabaster, izvedbi.

Ružičaste nijanse se kreću od nijansi tzv. Cameo Pink koja nosi koraljne i kremaste podtonove, rumena ružičasta te ton ružičaste balerinke.  Žuta, iako jaka i jarka boja, ove sezone dolazi u jednoj nježnijoj svilenkastoj varijanti, dok zlaćani podton jače žute je sasvim dovoljno jak za jedan jači akcent u prostoru. Zelena boja ove sezone dolazi u maslinastoj nijansi te svjedočimo povratku trenda smaragdno zelene nijense retro naglaska. Plava je ove sezone hladna sa sivim podtonovima, tako da prevladavaju ‘teal’ tonovi i jarkiji ‘storm’ tonovi. Što siva više ide u hladniji ton, kao što je plavi li ljubičasti, tim bolje.

Osim svih boja, jedna klasična, bijela ove sezone dolazi u posebnom, alabaster izdanju s čime nagovješćuje povratak osnovama i korjenima u uređenju interijera. Klasična, neutralna boja imat će iznimno smirujuć utjecaj na prostor. No, to ne znači da će ga učiniti dosadnim, naprotiv!

Foto: Instagram

Komentari