13 razloga zašto volimo jesen

A post shared by Caitie (@ktnewms) on

Stvari bez kojih je jesen nezamisliva

Sad kada smo već ozbiljno zagazili u jesen, možemo početi i uživati u svemu što ovo godišnje doba nudi. Često ga se preskače, služi kao most između svima omiljenog ljeta i mnogima najdraže zime, pa zaboravljamo koliko veselja možemo pronaći u jednom jesenskom vikendu kao što je ovaj. Kažu da nas lijepo vrijeme neće služiti još dugo – iskoristite ga najbolje što možete.

Donosimo 13 razloga zašto volimo jesen i zašto ćemo u njoj s guštom uživati dok traje. Mnoge su od njih nezamislive jedna bez druge, poput dobre knjige, šalice vrućeg napitka i mekane dekice. Kreirajte svoj najdraži spoj već ovog vikenda!

1. Šetnja i šuškanje lišća

Ova aktivnost nije prestala biti zabavna otkad smo bili klinci. Prekrasne boje jeseni koje nas okružuju i onaj hrskavi zvuk hodanja po suhom lišću uvijek vraćaju u djetinjstvo.

2. Izvlačenje pletiva iz ormara

Hladni dani i pletivo su nerazdvojna kombinacija. Iako u ormaru uvijek ima mjesta za još, sigurno ste ponosni na svoju kolekciju vesti, džempera i dolčevita za omiljeno sweather weather doba.

A post shared by Fashion Blogger (@constantly_k) on

3. Mekane dekice

Uz pletivo uvijek idu i mekane dekice koje griju noge u večernjim satima. Nezamislivo je bez njih gledati film ili uživati u dobroj knjizi, a često je u igri i šalica omiljenog vrućeg napitka.

4. Filmski maratoni

Ljeto nas nekako uvijek tjera da večeri provodimo na otvorenom, zbog čega je jesen savršena da nadoknadite sve filmove koje ste propustili ili možda htjeli opet pogledati.

5. Nove serije

Jesen je uvijek bogata po pitanju serija jer se ili susrećemo s njima prvi put ili dolaze nove sezone. Netflix je nedavno objavio i popis najpopularnijih serija za binge watching, a dobro znamo da su one najbolje u mnogočemu i zamijenile filmove. 

6. Dobre knjige

Pobjeći u svijet mašte najlakše je dok vani pada kiša ili je hladno. Okupili smo brojne prijedloge kojima se ove jeseni zaista možete posvetiti.

A post shared by Lee Ann (@greykins) on

7. Vrući čaj ili čokolada s rumom

Dobroj će knjizi najbolje društvo praviti topli napitak, a još je bolje kad se u njega ubaci malo alkohola za dodatno zagrijavanje.

8. Pumpkin spice latte

Ili bilo što gdje je glavni sastojak tikva. Juha, cheesecake, palačinke… Klasičnu kavu ove jeseni zamijenili smo onom malo aromatičnijom, s dodatkom finih začina. Recept je ovdje.

9. Crumble, pite i štrudle

Jabuke, kruške i šljive uz prhko tijesto u bilo kojoj kombinaciji naprosto moraju zadovoljiti i one najzahtjevnije. Uzmite najbolje voće koje nam jesen nudi i uživajte u slatkim kreacijama.

A post shared by Caitie (@ktnewms) on

10. Kesteni

Kad ulicama zamirišu prvi pečeni kesteni znamo da je jesen stigla. Vruće mjerice, fini kesteni i crni prsti od čišćenja sinonim su za šetnje kad zrak poprimi onu oštriju notu.

11. Halloween

Iako izvorno američki praznik, i kod nas se sve češće obilježava kostimiranim zabavama. Tuluma će i ove godine biti mnogo po gradskim klubovima, a mi imamo i nekoliko prijedloga kostima.

A post shared by Zoella (@zoella) on

12. Topla kupka

Nakon napornog dana najbolje je rješenje za opuštanje upravo topla kupka. Eterična ulja, mirisne soli ili gomila pjene, dobra glazbena pozadina ili knjiga te čaša vina – mislimo da ćemo svaku večer tako.

13. Mirisne svijeće

Zimski mirisi koji uključuju začine ili tople drvenaste i puderaste note uljepšat će atmosferu kod kuće i stvoriti pravo malo hygge carstvo.

Foto: Instagram

0