Donosimo kako urediti stan prema boho i hygge načelima
Donosimo kako urediti stan prema boho i hygge načelima

Donosimo kako urediti stan prema
boho i hygge načelima

Vrijeme je za jesenske promjene i možda biste se mogli okušati u preuređenju vlastitog interijera. Ne moraju to biti veliki zahvati, ponekad oni mali, kozmetički mogu učiti puno. Ovaj stan na Instagramu uređen je prema boho i hygge pravilima i odmah nas je inspirirao za naše iduće preuređenje.

Boho stil

Boho stil osvojio je modni svijet, ali i svijet uređenja interijera. Boho stil karakteriziraju bijeli zidovi ukrašeni raznim pletenim ukrasima, ogledalima policama s cvijećem, prirodni materijali poput drveta ili ručno rađenih tkanina, ratan i pletivo u svim oblicima. Prozračno, svijetlo i cosy. Danas je to izrazito popularan stil, koji se kombiniranjem jednostavnih primjeraka može pronaći u svakom interijeru. Prvo od čega trebate krenuti su boje. Prevladavaju one zemljane, bijele i bež, a u obzir dolaze i

  • Smeđa
  • Zelena
  • Boja pijeska
  • Siva

A uz kombinaciju tih svijetlih boja uvijek možete kombinirati, tirkiznu, plavu i crvenu. Pozabavite se i detaljima. Prigušene vintage lampe, mirisne svjećice ili pak žaruljice koje možete ostaviti cijele godine i na balkonima i u sobama a one će biti zaslužne za romantični duh ovog stila.

Hygge

Uređenje doma u skandinavskom stilu posljednjih je nekoliko godina veliki hit, a sinonim za udobnost i jednostavnost je hygge filozofija. S obzirom na to da ćemo ovu zimu provoditi više unutra nego vani, iznimno nam je važno da si domove uredimo tako da nam prvenstveno bude udobno. Hygge je nemoguće prevesti na bilo koji drugi jezik, ali svakako ga možemo poistovjetiti s jednostavnošću, toplinom, ugađanjem sebi i pronalaženjem mira sa samim sobom. Ova filozofija provlači se kroz sve aspekte našeg života, a jedan od njih je i u uređenju interijera. Osim dnevne sobe iznimno je važno kako urediti spavaću jer ipak ondje provedemo velik dio dana. Vuna kao prirodan materijal savršena je za grijanje u dugim zimskim noćima, a mekane i udobne jastučnice odlična su podloga za dug i kvalitetan san i odmor nakon stresnog radnog dana. Mekani tepih također će pridonijeti hygge atmosferi, i za njega vrijedi jednako pravilo što mekši i što jednostavnijeg dizajna.

Ovaj stan čini se kao savršen spoj ova dva stila, a vrlo lako uz ovih nekoliko savjeta i svoj dom možete pretvoriti u pravu cosy oazu.

Učitati još
Zatvori