Glazba iz Zvjezdanih staza u Lisinskom

Glazba iz Zvjezdanih staza u Lisinskom

star-trek-cover

Ansambl Glazbene staze poziva vas na glazbeno putovanje svemirom povodom 50. obljetnice premijere najpopularnijeg znanstveno fantastičnog TV serijala – Zvjezdane staze 3. studenog u KD Vatroslav Lisinski. Na programu je glazba iz TV serijala i filmova Star Trek i klasična glazba suvremenih domaćih i stranih kompozitora inspirirana svemirom.

Ansambl Glazbene staze čine Eda Rimanić (flauta), Vlade Matulić (klarinet), Đana Kahriman (violina), Vid Veljak (violončelo), Iva Ljubičić (klavir) i Pavle Golubić (udaraljke) te će izvoditi glazbu iz TV serijala Star Trek kompozitora Alexander Couragea i Jerry Goldsmithau, a u  aranžmanima Mie Pap. Ansambl Glazbene staze se po formi svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj. Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.

Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima – filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek meets Star Trek i Fantasia. Osim u sklopu Ciklusa Glazbene staze, Ansambl je ostvario niz koncerata u gradovima diljem Hrvatske te u sklopu raznih posebnih prigoda. Više o koncertima ansambla saznajte na glazbenestaze.com.

Ulaznice, osim na blagajni KD Vatroslav Lisinski možete kupiti i online na ulaznice.hr, a sve novosti o koncertu možete saznati i na Facebook stranici.

Foto: startrek.com

Učitati još
Zatvori