Vikend u Zagrebu prepun je zanimljivih događanja
Vikend u Zagrebu prepun je zanimljivih događanja

Vikend u Zagrebu prepun je
zanimljivih događanja

Provođenje ljeta u Zagrebu nekoć je bilo sinonim za dosadu i prazne ulice. No, situacija se posljednjih godina značajno izmijenila. Zagreb je postao tražena turistička destinacija, a sukladno tome rasla je i ponuda društvenih događanja. Tako nas i ovaj vikend očekuju raznovrsni kulturni programi koji sugeriraju dobru zabavu i sjajan provod. Doista, ljeto u gradu se nikada nije činilo zabavnije!

Cest is d’Best zabavu vraća na ulice

Omiljeni ulični festival vratio se u grad! Ovaj vikend možemo uživati u dvadeset i petom izdanju festivala koji uspješno oživljava središte grada pretvarajući ga u pozornicu. Program se ove godine odvija na pet lokacija – Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu i Bogovićevoj ulici, Europskom trgu, u parku Zrinjevac i u Staroj Vlaškoj.

Ovog vikenda očekuje nas niz performerskih nastupa, kazališnih predstava, cirkuskih točaka i koncerata, a posjetitelji su pozvani okušati se i u brojnim likovnim radionicama za sve uzraste. Večernji sati rezervirani su za ples pod zvijezdama, a  pod krošnjama Zrinjevca plesat će se sve: od valcera i dvokoraka, preko salse i bachate, sve do rock ‘n’ rolla i swinga! Detaljan program dostupan je ovdje. 

Cest-is-dBest vikend

Umjetnička šetnja Okolo/Around

Od subote 20. kolovoza moći ćemo uživati u jedinstvenoj umjetničkoj šetnji Zagrebom. Već petu godinu zaredom projekt ‘Okolo’ nudi nam mogućnost razgledavanja zanimljivih umjetničkih instalacija i street art intervencija proizašli iz radionica domaćih kreativnih snaga. Popis umjetnika koji će ostaviti svoj trag po Zagrebu predvodi likovni umjetnik Lonac, dobro poznato ime na lokalnoj i međunarodnoj street art sceni, koji će predstaviti novi mural.

Aktualne teme iz naše svakodnevice ocrtat će umjetnica Nikolina Ivezić, postavivši ironičan osvrt na svijet luksuza, a očekuje nas i virtualna izložba kipara Vitra Drinkovića. U šetnji umjetničkom stranom Zagreba moći ćemo uživati sve do 30. kolovoza, a više o prostornim intervencijama možete pratiti na službenoj Facebook i Instagram stranici projekta.

okolo vikend

Susret s vrhunskom glazbom na Sceni Amadeo

Scena Amadeo u Galeriji Klovićevi dvori i ovog kolovoza donosi niz vrhunskih koncerata. U petak nas tako očekuje nastup proslavljenog  pijanista Aljoše Jurinića koji će u programu izvesti djela Frederica Chopina. Nedjelja navečer rezervirana je za nastup tria Jazz Continuo.

Riječ je o projektu posvećenom  legendarnom hrvatskom jazz glazbeniku Bošku Petroviću i njegovoj glazbi. Trio Boškove skladbe izvodi, prema riječima glazbenih znalaca, s dubokim razumijevanjem promovirajući tako na najbolji mogući način njegovu umjetničku osobnost. I to je tek početak jer ćemo u koncertima vrsnih glazbenika imati priliku uživati sve do 10. rujna! O nadolazećim nastupima više nastupa dostupno je ovdje. 

Scena amadeo vikend

Kino i kazalište pod zvijezdama – posjet Tuškancu i Opatovini

Ljetni mjeseci pružaju nam jedinstvenu mogućnost da u predstavama i filmovima uživamo i pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac omiljeno je odredište svih filmoljubaca, a ovaj vikend ondje nas čekaju dva zanimljiva filmska naslova. Petak je rezerviran za jedan od najvećih filmskih klasika – legendarnog Kuma, dok u subotu imamo priliku pogledati jedan od novijih filmskih naslova – akcijsku komediju ‘Sve u isto vrijeme’.

Zagrebačka Opatovina ljetni je dom glumačke družine Histrioni, a njihov ovogodišnji hit ‘Svoga tela gospodar’, opisan kao “smešna pripovijest u dva dela” na rasporedu je i u petak i subotu. Jedno je sigurno – smijeha neće nedostajati!

Tuskanac vikend

Romantični vikend izlazak na Grič

Posjet gornjogradskom parku Grič ove subote sjajan je odabir za sve one željne romantičnih i intimnih druženja. Zahvaljujući projektu ‘Le Grič’ u jednom od najljepših zagrebačkih parkova dobivamo priliku uživati u posebnom izlasku uz svjetlost svijeća, okuse domaćih vina te zvukove violine, gitare i ukulelea. Ujedno, subotnje druženje je ujedno i posljednje ovogodišnje izdanje ovog romantičnog projekta pa ga svakako vrijedi posjetiti!

Le Gric vikend

Ljeto ipak nije gotovo – partijamo na Savi, Bundeku i Štrosu

Vikend pred nama kao stvoren je za druženja na brodićima uz rijeku Savu. Ovoga puta nećemo se odvažiti na plovidbu, već su brodići preslatka scenografija u koju se možete udobno smjestiti i uživati u raznovrsnom programu ‘Green River Festival’. Radionice za velike i malene, društvene igre, sunčanje na prvoj solarnoj plaži, večernji koncert … samo su dio onog što nas očekuje na nekad omiljenom okupljalištu Zagrepčana.

Nakon kraće ljetne pauze dobri filmovi, ukusna hrana i dobra glazba vraćaju se i na popularno gradsko jezero Bundek. Uz dobru ekipu i zanimljiv program ‘Pop Up Summer Gardena’ zabava će biti zagarantirana. U večernjim koncertima uživati možete i na omiljenom nam Strossmartu.  Manifestacija ‘Ljeto na Strossu’ u punom je jeku, a omogućava nam da barem nakratko u zagrebačkim kolovoškim večerima osjetimo dašak Pariza.

pop up summer vikend

Foto:PR

Učitati još
Zatvori