Dvodnevni festival u rovinjskom klubu Steel okuplja žene koje vladaju svjetskom techno scenom
Dvodnevni festival u rovinjskom klubu Steel okuplja žene koje vladaju svjetskom techno scenom

Dvodnevni festival u rovinjskom klubu Steel okuplja žene koje vladaju svjetskom techno scenom

Njemačka avantura poznatog glazbenog producenta i DJ-a Tome In der Muhlena završila je suradnjom s techno majstorima iz južne Njemačke i čini se da ima dugoročnu perspektivnu. Brojni Tomini nastupi diljem Njemačke doveli su do povezivanja s utjecajnim Mosus party brendom, a prvi rezultati te plodonosne suradnje bit će vidljivi već kroz tjedan dana kada će se u rovinjskom noćnom klubu Steel održati poboljšana inačica Aliance Festivala, pod nazivom Kaiserwetter Aliance FestivalDvodnevni festival održat će se 19. i 20. i okupit će zanimljivo techno društvo. Pored domaćina Tome In der Muhlena nastupit će i Masi Kohestani, Roman Bartl, Pusmus, MBL79 te poznati njemački producent Hannes Bieger i glavna zvijezda festivala, karizmatična techno influencerica Stella Bossi. 

 

Dvodnevni techno festival u Rovinju

Stella Bossi prerasla je iz freestyle plesačice i techno partijanerke, koju prate milijuni na društvenim mrežama, u ozbiljnu DJ-icu. Kao što smo već spomenuli, Stella je specifična i po tome što je zapravo jedna ili jedina techno influencerica, čiji brojni pratitelji uživaju u gledanju njenih nadaleko poznatih techno plesnih postova. Iako to nije bilo nimalo lako, Tomo je između brojnih nastupa u Njemačkoj, ipak pronašao vremena da organizira dolazak zamamne i divlje Stelle Bossi, inače jedne od vladarica nadaleko poznatog berlinskog kluba Kit Kat, ali i mnogih drugih legendarnih techno klubova. 

Stella Bossi

No to i nije toliko čudno jer su rovinjskim klubom prodefilirale brojne ženske uzdanice techno glazbe, predvođene nezaobilaznom „domaćicom“ kluba Steel, Ukrajinskom ikonom techno glazbe DJ Da Candy. Sad već „naša“ Da Candy prigrlila je Hrvatsku i Rovinj kao svoj drugi dom, nakon što su ratne strahote zaprijetile da joj zauvijek prekinu vrlo uspješnu karijeru i kao rezidentna DJ-ica najavila svojevrsni nastavak techno defilea DJ-ica i u predstojećem razdoblju.

 

Da Candy

Poznato je, naime, da su žene su ionako od svojih muških kolega polako preuzele dominaciju mix pultovima, pa stoga i ne čudi da je bogata ponuda Steela i dosad obilovala ženskim adutima techno DJ scene. Kroz klub Steel prodefilirale su brojne žene koje znaju udarati bitove, od kojih ćemo ovdje spomenuti samo neke: Marika Rossa još je jedna ukrajinska elektronska uzdanica koja ima iza sebe više nastupa u Hrvatskoj. Nakon što je postala primadonom ukrajinske elektro scene, Marika je nastavila svoj osvajački pohod i ozbiljno zaprijetila da postane jedna od najatraktivnijih vladarica techno bitova. Spoj vizualnog i auditivnog iskustva prilikom svakog nastupa držao je publiku budnom do sitnih jutarnjih sati. 

Marika Rossa

Fatima Hajji, Španjolka arapskog podrijetla savršeno je uklopila svoje korijene u vlastiti glazbeni izričaj i zagospodarila techno glazbenom scenom na neograničeno vrijeme, što je svakako vidljivo iz njenog dominantnog glazbenog utjecaja koji traje gotovo dva desetljeća. O Fernandi Martins već su napisani panegirici a među njima i onaj da se Fernandu ima smatrati jednim od najvećih imena svjetske techno scene. Zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj tehnici mixanja, sjajnoj karizmi i iznimno zabavnom načinu komunikacije i povezivanja s publikom, Fernanda Martins nikoga ne ostavlja ravnodušnim kad je u „akciji“. Ova punokrvna Brazilka ostavit će, sasvim sigurno, bez daha svakog tko se usudi stati na plesni podij.

Fatima Haji

Ne smijemo zaboraviti spomenuti i Talijanku Vittoriju aka Miss Wallace, strastvenu kolekcionarku glazbe koja dominira plesnim podijima sjeverne Italije više od deset godina. Kaže se da maniri idu od kuće pa je tako i Miss Wallace svoju ideju o glazbi nadahnula kućnim korijenima, miješajući ih s technom te uklapajući trenutne trendove underground glazbe. Od domaćih uzdanica svakako treba izdvojiti Sunčicu Barišić aka DJ Insolate. Insolate je rođena Osječanka koja je svojom probitačnošću, specifičnim stilom i nastupima u najboljim klubovima i na festivalima, postala prepoznatljivo ime svjetske techno scene.

Bogatstvo ženske techno scene posljednjih godina imamo prilike gledati u Steelu a tako je bilo i ove godine kada je, opet u organizaciji programskog direktora Tome In der Muhlena, publika imala prilike uživati u nastupima Sare Landry i magične DJ-ice Black Lotus, svakako najegzotičnijeg i najljepšeg cvijeta techno scene. Kada tome pridodamo gostovanje techno dive Stele Bossi, doista možemo zaključiti da u Steelu nastupaju techno žene sa stilom. U tom smislu Kaiserwetter Aliance Festival zasigurno će biti šećer na kraju još jedne uspješne sezone u Steelu.

Sara Landry
Black Lotus

Foto: PR, Unsplash

Učitati još
Zatvori